Na izbornoj Skupštini Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza izabran je novi predsjednik Udruge trenera g. Lino Červar te članovi upravnog odbora

Na izbornoj Skupštini Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza izabran je novi predsjednik Udruge trenera g. Lino Červar te članovi upravnog odbora

  • Post category:Novosti

Na izbornoj Skupštini Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza, za novog predsjednika s četverogodišnjim mandatom izabran je izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, Lino Červar.
U izvješću vršioca dužnosti predsjednika Udruge trenera HRS-a, Mate Matijevića, za razdoblju od 2014. do 2018. godine, naglašeno je da je kroz 15 sjednica i brojnih akcija napravljeno jako puno: „Hrvatska je prošle godine dobila priznanje od EHF-a za najmasovniji i najkvalitetniji trenerski seminar u povijesti te organizacije, te u ovome trenutku Hrvatska ima 35 trenera s EHF PRO licencom. Treba poraditi u sljedećem razdoblju na dignitetu i zaštita trenera, te boljoj suradnji između HRS-a i klubova.”
Hrvatsku trenersku struku treba reaktivirati i vratiti joj poštovanje. Posebno trenerima u malim sredinama koji dugi niz godina rade s mladim igračima. Ti treneri trebaju dobiti poboljšane financijske uvjete, odnosno svi zajedno moramo pronaći način kako da ih dodatno educiramo. Rukomet kao sport kolektivni je i nedjeljiv dio odgoja, obrazovanja i kulture. Jako je bitno da podižemo kvalitetu i masovnost muškog i ženskog rukometa kroz suvremeniju strategiju razvoja. Također, iznimno je bitno ostvariti suradnju na svim razinama, od trenera nacionalnih selekcija, klupskih trenera, regionalnih instruktora, voditelja kampova, trenerskih seminara, pa do suradnje s Kineziološkim fakultetima u Zagrebu i Splitu, odnosno s Hrvatskim olimpijskim odborom i Središnjim državnim uredom za šport,” istaknuo je novi predsjednik Udruge trenera, Lino Červar.
Za dopredsjednicu Udruge trenera jednoglasno je izabrana Lidija Bojić – Ćaćić, a novi članovi Upravnog odbora su Dinko Vuleta, Nikola Foretić, Vlado Šola, Ingrid Sau, Hrvoje Horvat, Adrijana Prosenjak, Nenad Šoštarić, Davor Rokavec i Goran Mrđen. Za tajnika Udruge trenera izabran je Davor Bojić. Fotografije pogledajte u facebook albumu na poveznici:

Skupština Udruge trenera 2019.

Gepostet von Udruga trenera HRS-a am Montag, 4. März 2019