Featured Video Play Icon

Dogovorena suradnja sa rukometnim savezom Južne Koreje

Želja za razvijanjem suradnje u svim područjima

Intezivni razgovori

Završni dan Festivala rukometa održan je sastanak između predstavnika Hrvatskog rukometnog saveza predsjednika  g. Tomislava Grahovca, dopredsjednika g. Zorana Gobca, predsjednik Udruge trenera g. Line Červara i dopredsjednice gđe. Lidije Bojić-Ćaćić sa predstavnikom Izvršnog odbora Korejskog rukometnog saveza g. Jungseok Choi u kojemu je istaknuta želja za daljnjom suradnjom u područjima edukacije trenera, sudaca te u projektima Kampa HRS-a te razmjeni nacionalnih reprezentacija.

Azijska federacija

Junseok Choi, je i član Vijeća Azijske rukometne federacije te je istaknuo želju da dosadašnju odličnu suradnju sa Udrugom trenera HRS-a primjeni i u ostalim područjima hrvatskog rukometa kako u Koreji, tako i u cijeloj Aziji.

Na Središnjem seminaru trenera ove je godine prisustvovalo 7 trenera i članova Korejske rukometne akademije koji su oduševljeni organizacijom i predavanjima.

Junseok Choi

Suradnja s IHF-om

Korejski rukometni savez u suradnji sa Međunarodnom rukometnom federacijom (IHF) osnovao je Rukometnu akademiju u Seolu te se tijekom 2019. potpisuje i službeni ugovor između IHF-AHF-KHF.

Želja je korejskog predstavnika da HRS bude jedan od partnera te akademije jer mogu jako puno naučiti od naših stručnjaka.

„Jako smo sretni da je jedna tako velika i ugledna delegacija između ostalih bila na Festivalu rukometa u Poreču. Vjerujem da su imali što vidjeti i naučiti. Naša je želja da se suradnja s Korejom proširi na sve segmente i da jedni drugima pomažemo. U tom smislu spremni smo s Korejom razmijeniti iskustava naših trenera, rad Kampa HRS-a i Festivala. Vjerujem da tu ima mogućnosti i za marketinške aktivnosti ali i da nađemo mogućnost međusobnih susrete svih nacionalnih selekcija. Uvjeren sam da tu ima još dosta prostora za suradnju koja može biti korisna za obje strane,” izjavio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, g. Tomislav Grahovac.