Featured Video Play Icon

Potpisan Ugovor o međusobnoj suradnji HRS-a i Korejske rukometne federacije

Odlična suradnja dvaju saveza

Odlična suradnja Hrvatskog rukometnog saveza i Korejske rukometne federacije koja traje već nekoliko godina, dobila je i svoju službenu potvrdu potpisom Ugovora o međusobnoj suradnji koji je danas potpisan u Hotelu Sheraton, Zagreb.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza, potpisao ga je predsjednik Tomislav Grahovac, a u ime Korejske rukometne federacije Ravnatelj rukometne akademije Kim Kyung-tae. 

Ugovorom koji je prve oblike konkretne suradnje dobio proljetos tijekom Festivala rukometa u Poreču kada je osmoročlano korejsko izaslanstvo ugostio HRS, definirana je  suradnja na čak šest polja ili razina. 

Od edukacije rukometnih trenera, razvoja mini rukometa, obuke i razmjene rukometnih sudaca i delegata za vrhunske utakmice, pa do posjeta kadetskih i juniorskih selekcija Kampu HRS-a, odnosno priprema i susreta nacionalnih seniorskih reprezentacija sukladno slobodnim terminima u kalendarima IHF-a i EHF-a. Posebna pozornost posvetit će se i razvoju rukometa na pijesku, te medicinskih komisija obaju saveza.

Jako mi je drago da uspostavljamo suradnju s najjačom članicom azijskog dijela svijeta. Mi ćemo iskustvo svih segmenata HRS -a, od Kampa, do rada sa svim slekecijama, sucima i trenerima rado prenijeti Koreji. S druge strane, od Koreje mnogo toga možemo naučiti u organizaciji, predanosti i razvoju masovnosti rukometa.

Tomislav Grahovac

Predsjednik , HRS

Neizmjerno smo sretni da možemo uspostaviti suradnju s jednim od najboljih i najuspješnijih saveza u svijetu. Neka vaša iskustva već koristimo, i moram reći da smo jako zadovoljni. Mnogo je prostora za napredak u svim segmentima suradnje i ne sumnjam da ćemo ih zajednički znati iskoristiti. Hvala vam na ovom divnom prijemu

Kim Kyung-tae

Ravnatelj korejske akademije

Ovim Ugovorom o međusobnoj suradnji mi zapravo povezujemo dva kontinenta – Europu i Aziju. A mnogo puta je dokazano da se samo timskim radom može doći do uspjeha. Utjecaj Koreje u rukometnom, posebno azijskom dijelu svijeta je golem, i uvjeren sam da osim suradnje na poljima koje su spomenuli moji prethodnici, možemo mnogo toga napraviti i u promjeni pravila rukometne igre. Rekao bih da cijeli svijet vapi za tim.

Lino Červar

Predsjednik , Udruga trenera HRS

Korejsku delegaciju u Zagrebu uz Kim Kyung-tae, čine još Kwon Sae-jung, voditelj korejske rukometne akademije, te Choi Jung-seok, član Uprave korejskog rukometnog saveza, koji je jedan od idejnih začetnika suradnje HRS-a i KHF-a.  Uz potpis Ugovora, korejska delegacija će sutra tijekom dana posjetiti i zagrebački Kineziološki fakultet, te se upoznati i s njihovim stručnim radom i mogućnostima. Valja istaknuti veliki doprinos dr. sc. Lidije Bojić-Ćaćić u konstituiranju Korejske rukometne akademije pri Azijskoj rukometnoj federaciji te prvim kontaktima koji su počeli tijekom Master seminara u Poreču 2018. godine.