Upute za izdavanje uvjerenja  iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece

Upute za izdavanje uvjerenja iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece

  • Post category:Novosti

Poštovani trenerice i treneri,

Obzirom na veliki broj upita od strane klubova želimo vas informirati da smo  svakodnevno u komunikaciji sa Ministarstvom pravosuđa i uprave u svezi izdavanja Uvjerenja  iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece. 

Obzirom da se navedeno uvjerenje ne može dobiti putem e-Građanin kao Uvjerenje o nekažnjavanju, željeli bi vas uputiti u postupak dobivanja tako da u što kraćem vremenu možete dobiti uvjerenje na adresu kluba.

Ono što je iznimno važno da se sve može poslati na e-mail Ministarstva dakle klubovi nemaju dodatnih troškova u svezi istoga.

Zakonom o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji („Narodne novine“ br. 143/12, 105/15 i 32/17 – u daljnjem tekstu: Zakon) i Pravilnikom o kaznenoj evidenciji („Narodne novine“, br: 7/13, 66/13, 105/15) propisano je da Vam za izdavanje gore navedenog Uvjerenja trebaju tri dokumenta koja se mogu  ispuniti u vrlo kratkom vremenu: zahtjev za izdavanjem potvrde/uvjerenja (Obrazac IV), suglasnost od trenera i kopija osobne iskaznice ili putovnice od trenera. Ono što je iznimno važno da se sve može poslati na e-mail Ministarstva dakle klubovi nemaju dodatnih troškova u svezi istoga.

Smjernice za popunjavanje su sljedeće:

  1. Klub podnosi ZAHTJEV (IV) ZA IZDAVANJE POTVRDE i ovlaštena osoba u klubu isti mora potpisati, trener/trenerica ispunjava svoje podatke koji se traže u zahtjevu.

Objašnjenje; trener ne može podnijeti zahtjev i potpisati ga jer to nije sukladno zakonu te ga Ministarstvo neće uvažiti, već samo KLUB I OVLAŠTENA OSOBA ZA ZASTUPANJE KLUBA može navedeni zahtjev potpisati I staviti žig od kluba!

Obrazac ZA ZAHTJEV (IV) vam šaljemo u prilogu e-maila.

Također, HRS vam šalje i jedan primjer kako se ispunjava zahtjev (označeno žutim),svi podatci koje smo unijeli su naravno izmišljeni, ali je važno da upišete tražene informacije za svoj klub i trenera tako da zahtjev bude ispravan.

  1. Treneri ili trenerica u klubu za koju se traži uvjerenje dužni su ispuniti i potpisati obrazac ZA SUGLASNOST te priložiti kopiju svoje osobne iskaznice ili putovnice.Obrazac za suglasnost vam šaljemo u prilogu e-maila.
  2. Sva tri dokumenta;
  • ZAHTJEV ZA IZAVANJE POTVRDE/UVJERENJA,
  • SUGLASNOST OD TRENERA/TRENERICE
  • KOPIJA OSOBNE ISKAZNICE ILI PUTOVNICE

mogu se poslati skenirani (ali moraju biti ispunjeni i ovjereni od kluba te od ovlaštene osobe u klubu)  na e-mail  Ministarstva: pisarnica@pravosudje.hr  

ili  sva tri dokumenta možete poslati na adresu: Ministarstvo uprave i pravosuđa, Odjel za kaznenu evidenciju, Ulica grada Vukovara 49, 10000 Zagreb.

  1. Uvjerenje iz kaznene evidencije klubovi će dobiti poštom na adresu kluba koju su naveli u zahtjevu.

Županijski savezi i tajnici će vas informirati u slijedećih 24 sata o preuzimanju novog programa sa mogučnošću dodavanja-postavljanja potvrda-uvjerenja (pojedinačno) u IS HRS.

Obzirom da se uvjerenje o nekažnjavanju može dobiti iz  sustava e-Građanin  u vrlo kratkom roku svi klubovi su ga dužni unijeti  u IS HRS do 14.09.2020. jer bez njega treneri neće moći dobiti licencu za natj. sezonu 2020./2021.

Uvjerenje koje izdaje Ministarstvo pravosuđa i uprave ćete dobiti nešto kasnije, tako da za sada ono neće biti prioritet da bi se produžila licenca, ali se navedeno uvjerenje treba unijeti u IS HRS najkasnije od 31.12.2020.  tj. u roku 24 sata kada ga dobijete na klupsku adresu.

Isto tako ćemo zahtjev, suglasnost te sve informacije objaviti na web stranici HRS-a I UT-a te ćete sve dokumente moći  pronaći na navedenim web stranicama. 

Nadamo se da smo vam pomogli sa dodatnim informacijama.

Sračan pozdrav,

Predsjednik Udruge trenera HRS-a

Lino Červar

Preuzmite dokumente:

Zahtjev Za Izdavanje Potvrde Za Fizičku Osobu Obrazac IV IZNIMNO čl.14  St.2 ZOPKER
Zahtjev Za Izdavanje Potvrde Za Fizičku Osobu Obrazac IV IZNIMNO čl.14 St.2 ZOPKER
Zahtjev-za-izdavanje-potvrde-za-fizicku-osobu_Obrazac-IV_IZNIMNO-cl.14.-st.2.-ZOPKER.docx
Prikaži članak
15.4 KiB
225 Downloads
Detalji…

OBRAZAC SUGLASNOST TRENERA
OBRAZAC SUGLASNOST TRENERA
OBRAZAC-SUGLASNOST-TRENERA.docx
Prikaži članak
14.8 KiB
216 Downloads
Detalji…

HRS PRIMJER ISPUNJENOG Zahtjev Za Izdavanje Potvrde Za Fizičku Osobu (002)
HRS PRIMJER ISPUNJENOG Zahtjev Za Izdavanje Potvrde Za Fizičku Osobu (002)
HRS-PRIMJER-ISPUNJENOG-Zahtjev-za-izdavanje-potvrde-za-fizicku-osobu-002.pdf
571.8 KiB
170 Downloads
Detalji…

INFORMACIJE TRENERIMA U SVEZI IZDAVANJA UVJERENJA MINISTARSTVA PiU
INFORMACIJE TRENERIMA U SVEZI IZDAVANJA UVJERENJA MINISTARSTVA PiU
INFORMACIJE-TRENERIMA-U-SVEZI-IZDAVANJA-UVJERENJA-MINISTARSTVA-PiU.docx
Prikaži članak
21.1 KiB
128 Downloads
Detalji…