Trenutno pregledavate 2. internetski simpozij IHF za trenere i suce – Trendovi razvoja igre: posljedice na metode treninga za trenere, taktički trening za suce

2. internetski simpozij IHF za trenere i suce – Trendovi razvoja igre: posljedice na metode treninga za trenere, taktički trening za suce

  • Kategorija objave:Novosti

Dragi prijatelji rukometa,

Nakon uspješnog IHF Live Online Simpozija koji se održao prošle godine, 2. IHF Live Online Simpozij održat će se u duhu dobre suradnje trenera i sudaca. Stoga smo osmislili sadržaj nekih trenutnih tema na takav način da su posebno zanimljivi trenerima, kao i sucima ili delegatima.

Uz to, neke od ovih tema temelje se na trenutnim analizama IHF analitičkog tima na Svjetskom prvenstvu u Egiptu u siječnju.

Drugi internetski simpozij IHF održat će se od 17. lipnja do 9. srpnja 2021., s dva do tri webinara uživo svaki tjedan, svaki od 14:00 do 15:30 CEST. Događaj će vidjeti ukupno 10 webinara kojima se može pridružiti putem IHF Virtual Academy ili putem Facebooka. Da biste sudjelovali, jednostavno se registrirajte u IHF obrazovnom centru ili posjetite službeni Facebook kanal IHF-a.

U nastavku bih htio preporučiti teme koje smo odabrali posebno za taktički trening naših IHF sudaca. Istodobno, ova predavanja zasigurno nude i dobru i zanimljivu osnovu informacija za naše aktivne izaslanike.

Subota, 19. lipnja 2021., 14: 00-15: 30 CEST

Jorge Duenas, član IHF CCM-a / glavni trener BRA (žene)

Obrana protiv linijskih igrača

Ispravna procjena dvoboja duž linije golmana neprestano je u fokusu sudačkih treninga već godinama.

Na svjetskom prvenstvu Jorge Duenas posebno je analizirao kako se obrane danas mogu uspješno obraniti protiv linijskih igrača. Pritom opisuje pozitivno i negativno ponašanje i, naravno, također se fokusira na postupke linijskih igrača koji su u skladu s pravilima i oni koji to nisu.

Četvrtak, 24. lipnja 2021., 14: 00-15: 30 CEST

Jochen Beppler, analitičar IHF-a / glavni trener – mlađe dobne kategorije, Njemački rukometni savez

Nova uloga linijskog igrača u modernom rukometu

Jochen Beppler nastavlja se fokusirati na linijskog igrača i daje svim sucima najnoviji pregled važnosti ove pozicije u današnjoj napadačkoj utakmici. Line igrači su aktivno uključeni u gotovo sve taktičke napadačke akcije, a njihove akcije koje koriste ili koriste prostore ključ su uspjeha pokušaja postizanja gola.

Problem sudaca je taj što takve akcije često započinju na strani koja nije lopta ili podržavaju određenu taktičku napadačku akciju bez lopte.

Posebno su takozvani neizravni blokovi i potporni pokreti linijskih igrača danas vrlo važni i stoga moraju biti više u fokusu sudaca.

Petak, 2. srpnja 2021., 14: 00-15: 30 CEST

Michael Apelgren (SWE), šest puta uzastopni prvak s Elverumom (NOR) i prvak sa Sävehofom (SWE) ove godine / Per Morten Sodal, predavač u PRC

Kvarovi napadača – kriteriji i filozofija. Što je napadač kriv, a što nije?

Ispravna procjena uvredljivih prekršaja i dalje je važan temelj dobrih sudačkih performansi na utakmici. Na vrlo zanimljiv novi način, dva apsolutna stručnjaka promatraju i raspravljaju o odabranim situacijama iz perspektive trenera i sudaca.

Pritom se usredotočuju prvenstveno na trenutne trendove izazivanja uvredljivih prekršaja i daju praktične savjete o tome kako bi suci trebali reagirati na igranje i provokacije.

Naravno, i drugi prilozi sadrže prilično zanimljive taktičke aspekte modernog rukometa, koji bi trebali biti zanimljivi kako sucima, tako i delegatima za osobno obrazovanje. Paul Landure (1. srpnja) analizira razvoj brze igre, Mats Olsson (3. srpnja) opisuje vratarsko ponašanje u probojnim akcijama koje se danas mogu sve češće promatrati i Thierry Anti (8. srpnja) u razmatranju kako naša igra treba koji će se razviti u sljedećih nekoliko godina, također će se posebno baviti temom dvostrukih sankcija – temom koja je često razlog za spor u procjeni iz perspektive trenera i sudaca.

Više informacija o svim webinarima potražite u priloženom programu.

Radujemo se što ćemo vas sve pozdraviti na simpoziju.

Hvala vam na razmatranju.

S poštovanjem,

Međunarodna rukometna federacija

CCM Chairman

Dietrich Späte

Predsjednik

Dr. Hassan Moustafa

Prijavite se i preuzmite dokumente:

2nd IHF Live Online Symposium IHF Referees & Delegates
2nd IHF Live Online Symposium IHF Referees & Delegates
2nd-IHF-Live-Online-Symposium_IHF-Referees-Delegates.pdf
469.1 KiB
123 Downloads
Detalji...
2nd IHF Live Online Symposium NFs E
2nd IHF Live Online Symposium NFs E
2nd-IHF-Live-Online-Symposium_NFs_E.pdf
363.9 KiB
122 Downloads
Detalji...
IHF Online Symposium 2 2021 E
IHF Online Symposium 2 2021 E
IHF_Online_Symposium_2_2021_E.pdf
435.5 KiB
136 Downloads
Detalji...