Trenutno pregledavate Odluka o B licencama

Odluka o B licencama

  • Kategorija objave:Novosti

Svim članovima udruge trenera HRS-a

 

Poštovani članovi Udruge trenera,

 

odlukom Upravnog odbora UT HRS-a na 11. sjednici održanoj  28.03.2013. u Zagrebu odlučeno je da se izmjeni dio Propisnika za licenciranje trenera, u svezi trenera koji nisu usmjerili rukomet. Stoga su donešene slijedeće odluke:

 

  1. Svi treneri koji su završili Višu trenersku, a NISU USMJERILI rukomet moraju upisati Tečaj HOO. Nakon što upiši Tečaj HOO ili usmjerenje na Kineziološkom falutetu moći će dobiti privremenu“D“ licencu i legalno raditi u rukometu. Od seminara 2013. u Umagu  treneri koji nemaju usmjeren rukomet ne mogu više voditi ekipe u rukometu i ne mogu dobiti licencu.

 

  1. Svi treneri koji su završili Kineziološki fakultet, A NISU USMJERILI RUKOMET njima se daje mogućnosti da upišu Tečaj HOO ili dodatno usmjerenje rukomet na Kineziološkom fakultetu do kraja 2013. Nakon završetka usmjerenja ili  Tečaja HOO dobiti će A licencu te moći raditi na svim nivoima natjecanja u HRS. Ukoliko dodatno  ne usmjere rukomet, od 2014. će im ostati B licenca sa kojom će moći raditi samo određene nivoe natjecanja u HRS.

 

Propisnik Udruge trenera  treba se  dodatno regulirati sukladno Zakonu o športu RH te članstvu Udruge trenera u Međunarodnom udruženju Udruga trenera EHF tj. RINCK Convention. Cilj Udruge trenera HRS-a je da do kraja 2017. Svi treneri imaju završenu trenersku školu sa rukometnim usmjerenjem te da spremni dočekamo primjenu Zakona o športu.

 

Udruga trenera izdaje licence te je odgovorna da samo stručne osobe mogu raditi u rukometu na području RH.

Srdačan pozdrav

 

Predsjednik Udruge trenera

prof. dr. sc. Dinko Vuleta