Trenutno pregledavate Sjajan priručnik za rukometne trenere dr.sc. Lidije Bojić – Ćaćić

Sjajan priručnik za rukometne trenere dr.sc. Lidije Bojić – Ćaćić

  • Kategorija objave:Novosti

U doba kad je sportu sve teže opstati i preživjeti u vremenu korone, a posebno rukometu, kad su karantene i zatvaranje dvorana sve češći, a mogućnosti za treninge sve je manje, napisati priručnik za suvremeni pristup treniranju rukometa pravi je pothvat. A upravo to, napravila je instruktorica Hrvatskog rukometnog saveza, dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić.

Na više od 180 stranica rukometaši, rukometni treneri i sportski djelatnici dobili su sjajnu knjigu koja detaljno i na znanstvenim osnovama opisuje trendove u periodizaciji, planiranju i programiranju treninga, dijagnostici treniranosti, sposobnostima igrača, ali i trenerovoj ulozi u rukometu.

Pri tome, autorica nije zaboravila podsjetiti na trendove u razvoju rukometne igre u posljednja dva desetljeća. Priručnik je nastao u suradnji sa 14 suradnika-eksperata, a sve je potkrijepila i s promišljanjima hrvatskih rukometnih velikana Ivana Balića, Mirka Bašića, Jelene Grubišić, Andree Penezić, Manuela Štrleka i Igora Vorija.

Priručnik će biti osnovna literatura za usavršavanje rukometnih trenera i polaznika Master tečaja HRS-a, a napisan je u skladu s programom za usavršavanja trenera Hrvatske olimpijske akademije. Iznimno je važno reći da je priručnik kao takav, dobio odobrenje Europske rukometne federacije potkraj 2020. godine. Hrvatski rukometni savez će Priručnik pokloniti svim licenciranim trenerima koji rade u klubovima u natj. sezoni 2020./2021.

Predgovore za ovu knjigu koja nosi naslov Rukomet u 21. stoljeću: Suvremeni pristup treniranju rukometa, napisali su:
doc.dr.sc. Saša Ceraj, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije
Tomislav Grahovac predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza
Lino Červar, predsjednik Udruge trenera HRS-a.

Recenzentica knjige je doc.dr.sc Marta Bon, nekadašnja sjajna slovenska rukometašica, profesorica na Fakultetu za sport u Ljubljani i članica Metodske komisije Europske rukometne federacije.