Trenutno pregledavate U Umagu je u tijeku 2. Modul EHF Master tečaja
Master tečaj za EHF PRO licencu MUŠKI TURNUS. 28. 6. - 4. 7. 2024, JANAF HRS KAMP 2024, Umag, Hrvatska, 28.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff

U Umagu je u tijeku 2. Modul EHF Master tečaja

Kraj lipnja i početak srpnja u Umagu rezervirani su za rukomet. Osim JANAF HRS Kampa koji se održava u dva turnusa, istarski grad ugostio je i 2. Modul EHF Master tečaja. Tečaj se održava od 28. lipnja do 3. srpnja, a polaznici će u ovih šest dana poslušati ukupno 21 predavanje.

Prije otprilike mjesec i pol dana održan je prvi od ukupno tri modula EHF Master tečaja. Njemu je domaćin bio Poreč za vrijeme Festivala rukometa, dok će se treći, ujedno i završni modul održati u Zagrebu u siječnju 2025. godine. On će biti održan za vrijeme Svjetskog prvenstva za rukometaše kojem je Hrvatska, uz Dansku i Norvešku, suorganizator. Također, valja istaknuti da je ovo je treći put da je Hrvatski rukometni savez dobio suglasnost i povjerenje Europske rukometne federacije za organizaciju Master tečaja koji će se u cijelosti održati u Hrvatskoj.

U šest dana 2. Modula, polaznici će prisustvovati 21 predavanju koja će održati šest predavača. Prvog dana tečaja, trenerima su, uz pomoć kadetske selekcije koja trenira na JANAF HRS Kampu, predavanja održali Dragan Adžić i Branko Tamše. Oni će biti predavači i drugog dana, a osim njih, svoje će znanje trenerima prenijeti i prof.dr.sc. Igor Jukić, prof.dr.sc. Milan Petronijević, Dragan Đukić te prof.dr.sc. Renata Barić.

Svi polaznici tečaja iznimno su zadovoljni uvjetima, kao i organizacijom koju u ime HRS-a vodi dr.sc. Lidija Bojić-Ćaćić. Prva predavanja prošla su odlično, reakcije su bile iznimno pozitivne s obje strane, a ne sumnjamo da će tako biti i do kraja 2. Modula.