Trenutno pregledavate Završen je 43. Središnji seminar Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza uz prisustvo više od 600 trenerica i trenera

Završen je 43. Središnji seminar Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza uz prisustvo više od 600 trenerica i trenera

Poreč 2019.

43.
Središnji
seminar

 

Ovogodišnje izdanje je četrdeset i treće po redu i po tome je naš trenerski seminar najstariji u Europi. Sve je počelo 1976. godine baš u Poreču na Školi rukometa HRS-a, odnosno osnivačkoj skupštini Udruge trenera. Zatim, 1990. godine škola je promijenila naziv u Središnji seminar trenera HRS-a.

Domaćin ovogodišnjeg seminara je sportska dvorana ”Žatika“ koja je ugostila gotovo 600 trenera i gostiju iz osam zemalaja svijeta, što dovojno govori o tome koliko je hrvatski rukomet cijenjen u svijetu.

U ime HRS-a, Lidija Bojić – Ćaćić ističe:

“Jako nam je drago da smo i ove godine u Poreču i da je Središnji seminar tamo gdje je sve počelo. Veseli me i dolazak inozemnih gostiju, dolazak delegacije iz Koreje zato što je dobra organizacija, dobar je događaj i oni bi htjeli vidjeti kako najbolji savezi rade ovakve događaje.”

_JC21724_original

Sadržaj seminara

Vrhunski predavači i panel rasprava

Još jedna specifičnost ovogodišnjeg seminara bila je i vrlo zanimljiva panel rasprava, odnosno okrugli stol na temu: Hrvatski ili skandinavski model rukometa. A gosti gotovo da nisu mogli biti idealniji – izbornik Lino Červar i prvi suradnik Christiana Berga u norveškoj reprezentaciji Željko Tomac.

Uz navedene goste, bilo je prisutno još puno poznatih i priznatih imena iz svijeta rukometa. Jedan od predavača je gospodin Zanotti, vrhunski trener mlađih skupina koji radi u Danskoj i Švedskoj, zatim naši treneri Nenad Šoštarić, Davor Rokavec i Hrvoje Horvat. Po prvi puta imali smo prezentaciju rukometa u kolicima o čemu su govorili Kazimir Ilijaš i Ivan Dragić tako da otvorimo i to područje. S nama je bio i Nikola Foretić. Također, Višnja Ljubičić i Zrinka Greblo su po prvi put govorili i o prevenciji nasilja u sportu, govorilo se o edukaciji djece, trenera i roditelja, kako na vrijeme prepoznati i spriječiti nasilje, rezimira sadržaj seminara Bojić – Ćaćić.

Više fotografija pogledajte na našem facebook profilu