Trenutno pregledavate Korejska legenda Kjung-Shin Yoon gost Središnjeg seminara Udruge trenera HRS-a

Korejska legenda Kjung-Shin Yoon gost Središnjeg seminara Udruge trenera HRS-a

Prenosimo iz Sportskih Novosti:

5/5

Želimo da nam Hrvatska bude mentor

                Poreč ovaj puta ima jednog posebnog gosta. Dominira visinom, snagom i kosim očima. 2001. godine bio je najbolji svjetski rukometaš po IHF-u. Igrao je 270 puta za Južnu Koreju, igrao je u Njemačkoj i u dresu Gummersbacha i Hamburga postao najbolji strijelac Bundeslige svih vremena sa 2751 zabijenim golom.

                Strašna ljevica Kjung-Shin Yoon danas je trener u korejskom Doosanu koji je njihov najbolji klub, ali korejski rukomet nije ni približno što je bio nekad. I zato je Yoon okupio zanimljivo društvo i odlučio krenuti u novi uspon. Uz sebe je u Hrvatsku poveo drugog čovjeka sportskog instituta u Seoulu, jake privrednike i došli su po iskustvo.

– Oduševljeni smo ovim što vidimo u Poreču i organizacijski i rukometno. Velika je stvar okupiti sve uzraste na jednom mjestu, jer to je najbolja slika našeg sporta. Znali smo puno o hrvatskom rukometu, a ovo samo potvrđuje naša saznanja.

Kako vam ide trenerski posao?

– Sedam godina sam trener u Koreji. Napravio sam određene pomake, ali ovo je za mene novo iskustvo, nova razina stjecanja znanja u ovom poslu. To je potpuno različito od vremena kada sam igrao.

Namjera je vrlo jasna.

– Želimo s hrvatskim iskustvima graditi rukomet u Koreji. Iznimno cijenimo vaš stil, rezultatske dosege. Došli smo ovdje sa željom uspostaviti suradnju na svim razinama, i organizacijskim i sudačkim i trenerskim. Nadam se da će to uskoro zaživjeti, a kod kuće želimo organizirati nešto po uzoru na vas i ugostiti vaše najbolje ljude iz svakog područja.

Imaju i svoje prioritete…

– Nacionalni tim je prioritet, ali on je samo vrh piramide koju tek pokušavamo izgraditi na novim temeljima. Danas muški rukomet nije što je bio prije, ali ženski se ne predaje. A sjetite se, bilo je tu velikih igrača Yoon, Kang, Cho… Puno muke su nam radili, a eto danas žele učiti od nas. Zanimljivo. (drp)

Kjung-Shin Yoon i Zlatko Saračević

fotografije sa seminara