Trenutno pregledavate 45. Seminar trenera: dr.sc. Ranko Rajović

45. Seminar trenera: dr.sc. Ranko Rajović

Već tradicionalno, Seminar trenera poznat je po istaknutim imenima i cijenjenim stručnjacima čija se predavanja s nestrpljenjem očekuju. Jedan od vrhunskih eksperata kojeg nam je iznimna čast uskoro ugostiti, bit će dr.sc. Ranko Rajović, gost predavač na 45. Seminaru trenera u Poreču. Specijalist interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih znanosti. U bogatom znanstvenom opusu, suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru (obrazovna neuroznanost).

Dr.sc. Ranko Rajović autor je NTC programa koji objedinjuje neurofiziologiju, pedagogiju i sportsku znanost. Istraživanja koja radi pomoću fMRI pokazuju koje regije mozga su aktivne u specifičnim aktivnostima (serijacije, klasifikacije, asoscijacije, nelogične situacije) i na koji način integrirati ove aktivnosti u redovan trening sportaša. NTC program je odobren od strane Ministarstava obrazovanja u osam država Europe, za rad s djecom u osnovim školama, a ima odobrenje i od strane Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Sa širokim spektrom znanja i bogatim iskustvom, dugogodišnji je član Odbora direktora Mense International (2000. – 2010.) i predsjednik Odbora za darovitu djecu svjetske Mense (2010. – 2012). U 2015. godini dobio je priznanje Mense International (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu.

Svojim bogatim znanstvenim iskustvom i umijećem, jedan je od najistaknutijih predavača na ovogodišnjem Seminaru. Upravo zbog toga, zapamtite datum i vrijeme, petak, 13. svibnja u 11:45 sati, predavanje na temu Novi izazovi u sportu, neuroznansveni pristup  te subota, 14. svibnja u 10:30 sati: Kognitivno – motorička integracija u sportu. Dva vrhunska predavanja dr.sc. Ranka Rajovića bit će dostupna i na livestreamu našeg YouTube kanala, a podsjetnik na sva predavanja pronađite na povezinicama dolje.

Raspored predavanja je dostupan ovdje: 

Livestream predavanja biti će dostupan ovdje: 

Preneseno s www.hrs.hr.