Trenutno pregledavate Odgođen 44. Središnji seminar Udruge trenera HRS-a

Odgođen 44. Središnji seminar Udruge trenera HRS-a

Poštovane kolegice i kolege treneri,
obzirom da je 44. Središnji seminar trenera odgođen zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i mišljenja Ministarstva turizma i sporta, želimo vas informirati o postupku dobivanja trenerskih licenci za natjecateljsku sezonu 2020/2021, a iste će vrijediti do ponovne organizacije Seminara.

Sukladno odluci UO HRS-a te članku 85. Propisniku o registracijama osoba i klubova te statusu igračice / igrača ako trener u klubu radi sa maloljetnicima dužan je u svoj klub donijeti:
a) Uvjerenje/potvrdu iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece (uvjerenje izdaje Ministarstvo pravosuđa)
b) Uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece (uvjerenje izdaje Općinski sud ili se dobiva putem sustava e-Građani)
Oba uvjerenja službena osoba u klubu dužna je učitati u IS HRS-a u što kraćem roku jer se u suprotnome, treneru u navedenom klubu neće moći produžiti licenca.

Naime, osoba koja je pravomoćno osuđena ili je protiv nje u tijeku kazneni postupak zbog seksualnih kaznenih djela na štetu djece, prema Konvenciji Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja, ne može sudjelovati u radu s maloljetnicima te joj HRS neće izdati licencu za rad ili će istu privremeno ukinuti do pravomoćnosti presude, odnosno obustave postupka.

Nakon što se učitaju oba uvjerenja u IS HRS-a te se provjere i svi ostali dokumenti vezani za obrazovanje trenera, licenca će se automatski produžiti svim trenerima koji su već bili licencirani za prethodnu natjecateljsku sezonu kao i trenerima koji su svoje prijave poslali putem online prijavnice za neodržan Seminar u Zadru. Sve navedene licence biti  će produžene do održavanja novog seminara za trenere.

Želimo napomenuti da svi treneri koji nisu bili licencirani u prethodnoj natj. sezoni i nisu se prijavili prethodno za seminar a imaju angažman u klubu, moći će se naknadno prijaviti te trebaju ispuniti online formular na dolje postavljenoj  “Prijavi za licencu”.

Preuzmite dokument:

IZDAVANJE LICENCI ZA 2020-2021
IZDAVANJE LICENCI ZA 2020-2021
IZDAVANJE-LICENCI-ZA-2020-2021.pdf
718.2 KiB
224 Downloads
Detalji…