Udruge trenera HRS-a započela je sa aktivacijom trenerskih licenci

Udruge trenera HRS-a započela je sa aktivacijom trenerskih licenci

Poštovane kolegice i kolege treneri,

uskoro započinje još jedna natjecateljska  rukometna sezona u kojoj vas očekuje iznimno veliki angažman ne samo u trenažnom smislu nego i zadovoljavanju svih preporuka u svezi COVID-19. Vjerujemo da je svih 1.200 članova Udruge trenera HRS-a svjesno svoje odgovornosti u novim uvjetima rada. Naglašavamo da bez vašeg vrijednog rada u klubovima diljem Hrvatske naš sport ne bi bio tako uspješan i prepoznat diljem svijeta.

Upravni odbor HRS-a je za ovu natjecateljsku sezonu donio odluku da se plaćanje trenerskih licenci ukida te da klubovi nemaju nikakvih troškova za aktiviranje licenci. To se odnosi na sve trenere koji se nalaze u Registru trenera te na sve one koji su u međuvremenu završili neki nivo trenerske izobrazbe sukladno EHF.

Želimo vas informirati da smo krenuli sa aktivacijom trenerskih licenci za natj. sezonu 2020./2021. i svim  trenerima će biti aktivirana  licenca za najviši stupanj natjecanja u HRS-u, a to je Premijer/I. liga. To podrazumijeva da možete raditi u svim stupnjevima natjecanja sa svim mlađim uzrastima u vašem klubu u sustavu HRS-a.

Naravno, nivo ili vrsta licence je i dalje sukladna vašoj  završenoj trenerskoj izobrazbi i dijeli se u 4 nivoa sukladno EHF propisnicima:  EHF PRO licenca , A licenca , B licenca i  C  licenca. Najviši nivo licence u Europi je EHF PRO licenca  koji dobivaju treneri nakon završenog Master tečaja (160 sati). Trenutno je u Hrvatskoj 45 master trenera.

Sve aktivirane licence možete pronaći na www.uhrt.hr pod popis licenciranih trenera te će se popis svakodnevno nadopunjavati sukladno aktiviranju licenci. Isto tako sve treneri i trenerice kojima nedostaje neki podatak ili dokument u Registru trenera isti će dobiti obavijest na e-mail te molimo da nam dostave potrebnu dokumentaciju.

Želimo naglasiti da se licenca NE MOŽE aktivirati trenerima ukoliko im klub nije unio putem IS HRS-a Potvrdu o nekažnjavanju koji svaki trener/trenerica može pronaći u sustavu e-Građanin. Napominjemo da je navedeno uvjerenje svaki klub dužan unijeti za svakog pojedinačnog trenera/trenericu u sustav IS HRS-a do 14. 09. 2020. U protivnom trener/trenerica bez uvjerenja neće moći aktivirati licencu.     

Uvjerenje koje izdaje Ministarstvo pravosuđa i uprave dobiti ćete nešto kasnije, tako da za sada ono neće biti prioritet da bi se produžila licenca, ali se navedeno uvjerenje treba unijeti u IS HRS najkasnije od 31. 12. 2020.  tj. u roku 24 sata kada ga dobijete na klupsku adresu. Sve upute o aktiviranju licenci možete pronaći na www.uhrt.hr

Oba uvjerenja molim vas NE ŠALJITE na e-mail Udruge trenera jer samo ih klub može unijeti u sustav IS HRS.

Napominjemo,  da će se svake godine prilikom aktiviranja trenerske licence tražiti oba uvjerenja jer je to HRS dužan prikupiti sukladno Konvenciji Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja.

Sezona pred nama biti će izazovna za cijeli sport u svijetu pa tako i rukomet, ali mi čvrsto vjerujemo da ćemo uz pomoć svih vas koji predano radite u klubovima pronaći put da rukomet i dalje ostane najtrofejniji sport u Hrvatskoj.

 

Hvala vam na suradnji.