Trenutno pregledavate 45. Seminar trenera: Nenad Šoštarić & Vedran Krkač

45. Seminar trenera: Nenad Šoštarić & Vedran Krkač

Dva zanimljiva predavanja na teme: Uvodno-pripremni dio treninga za mlađe dobne skupine primjenom elementarnih igara te Trening kružnih napadača i igra s dva kružna u napadu na zonske formacije 6:0 i 5:1 održat će dva izbornika: hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić te mlađe kadetske ženske reprezentacije Vedran Krkač.

Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije i trener Lokomotive Zagreb dugogodišnji je predavač na Seminaru trenera, točnije od 1998. godine. Svojim bogatim igračkim iskustvom, a zatim i trenerskim te iznimnim znanjem koje posjeduje, vrstan je govornik o različitim rukometnim temama. U svojoj uspješnoj karijeri, uz brojne medalje i priznanja, posebno sjaji europska bronca osvojena 2020. godine s “Kraljicama šoka“. U Šoštarićevoj riznici punoj različitih postignuća, nalaze se i trofeji za najboljeg rukometnog trenera u Hrvatskoj u izboru HRS – a i Sportskih novosti (2017., 2021.), posebno priznanje HRS – a za ostvarene rezultate u 2020. godini, zatim nagrada Grada Zagreba i nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg trenera u 2020. godini, kao i nagrada “Franjo Bučar“ u 2021. godini. I mogli bismo tako s priznanjima u nedogled, ali tehnički smo ograničeni. Svakako, jedinstven trenerski opus Nenada Šoštarića najbolje govori o “kralju Šoki“ koji će publici na predavanjima itekako imati što za reći, odnosno prenijeti im dio svog nepresušnog znanja.

Legendarnom izborniku Šoštariću na pozornici će se pridružiti Vedran Krkač, široj javnosti možda i ne toliko poznat, ali zato je itekako dobro znan u rukometnim krugovima. Izbornik hrvatske mlađe kadetske ženske reprezentacije koja se s nedavnog Mediteranskog prvenstva vratila sa srebrnom medaljom oko vrata, koordinator mlađih dobnih kategorija u Lokomotivi Zagreb, pomoćni trener u 1. ekipi, trener U18 ekipe i instruktor Zagrebačkog rukometnog saveza za mlađe dobne kategorije još uvijek je po stažu na pragu profesionalne trenerske karijere, ali njegove vještine su neupitne. Kao višestruki osvajač prvenstava Hrvatske i brojnih međunarodnih turnira u mlađim dobnim kategorijama, njegovo igračko iskustvo baš u tim početničkim kategorijama, dalo mu je dodatnu prednost za prvo predavanje koje je na rasporedu u petak, 13. svibnja od 9:45 sati. Drugo predavanje Nenad Šoštarić i Vedran Krkač imat će u nedjelju, 15. svibnja s početkom u 9:45 sati.

Ne propustite spoj iskustva i mladosti, Nenad Šoštarić & Vedran Krkač, bit će poučno i zanimljivo, baš kao i ostala predavanja čije teme možete pogledati dolje na našem Livestreamu.

Raspored predavanja je dostupan ovdje: 

Livestream predavanja biti će dostupan ovdje: 

Preneseno s www.hrs.hr.