Trenutno pregledavate Produžetak roka za prijavu za upis na SCIT

Produžetak roka za prijavu za upis na SCIT

  • Kategorija objave:Novosti / Upisi

Sveučilište u Splitu

Kineziološki fakultet

Odsjek za stručne studije

 

Poštovani,

ovim putem Vas obavještavamo da smo zbog interesa studenta koji su u procesu završetka školovanja na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji HOO-a., a žele nastaviti školovanje na stručnim studijima Kineziološkog fakulteta u Spllitu, kombiniranom metodom ili metodom studiranja na daljinu (e-learning) produžili rok prijava za upis na Prediplomski i Diplomski specijalistički stručni studij za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta uSplitu do početka nastave 1. semestra koja je planirana za studeni 2012.,   Stoga Vam je na linku

https://www.kifst.hr/content/prijave-i-upisi-na-stru%C4%8Dne-preddiplomske-i-diplomske-studije-kineziologije-izobrazba-trenera

dostupan natječaj za upis pristupnika na stručne studije Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu u akad. 2012./13. godinu gdje možete pronaći sve informacije vezane uz prijavu, potrebitu dokumentaciju i razredbeni postupak te upise na studij.

Skrećemo Vam pažnju da Stručni studij za izobrazbu trenera u trajanju od 3 godine ima veći broj studijskih usmjerenja za školovanje trenera:  FITNES, KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA, SPORTSKA REKREACIJA I RAZNI SPORTOVI (atletika, hrvanje, judo, košarka, nogomet, rukomet, tenis, hokej na travi, jedrenje, odbojka, plivanje, ritmička gimnastika, sportska gimnastika, skijanje, streljaštvo, streličarstvo, mačevanje, vaterpolo, veslanje, ronjenje, kajakaštvo, boks, karate, taekwondo, stolni tenis za sve one sportove za koje se pojavi interes). Po završetku studija polaznici stječu stručne kompetencije i potrebne kvalifikacije za rad u fitnesu, kondicijskoj pripremi sportaša, sportskoj rekreaciji ili izabranom sportu, 180 ECTS bodova i stručni naziv STRUČNI PRVOSTUPNIK (BACCALAUREUS) TRENERSKE STRUKE  što se upisuje u radnu knjižicu.

Također Vam skrećemo pažnju na izmjene i dopune Zakona o sportu iz 2012. godine po kojima je prolongiran rok za stjecanje odgovarajuće stručne spreme za rad u sportu sa 2014. godine na 2017. godinu. S time su dobivene dodatne tri godine kako bi veliki broj trenutno neosposobljenih i neškolovanih trenera stigao do 2017. godine steći Zakonom propisane uvjete za rad i obavljanje stručnih poslova u sportu.

Molimo vas da ove informacije proslijedite svim svojim savezima, udrugama trenera,  klubovima, trenerima osobno (koji nemaju odgovarajuću razinu stručne spreme ili osposobljenost), te sportašima i svim onima zainteresiranima za školovanje za trenere sa zamolbom da ga izvjese javno (na Internet stranice, oglasne ploče i sl.) kako bi potencijalni kandidati bili pravovremeno informirani.

Unaprijed hvala.

S poštovanjem, srdačan pozdrav,

doc..dr.sc. Dražen Čular

Voditelj Odsjeka za stručne studije

Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu