Featured Video Play Icon
45. Seminar trenera HRS-a - Festival rukometa u Poreču 2022, 13.05.2022, Dvorana Žatika, Poreč

45. Seminar trenera: Završni dan s četiri predavanja

Treći i završni dan 45. Seminara trenera došao je svome kraju. Zadnji dan bio je ispunjen s četiri predavanja koja su vodili Vlado Šola, Nenad Šoštarić i Vedran Krkač, Tino Pavić i Nikola Foretić, a dan je svojim predavanjem zaključila Ana Križanac. Rekao je Nenad Šoštarić, osmijeh i znanje je ono što se može dijeliti. Hvala svim predavačima ovogodišnjeg Seminara što su svojim kolegama iz svih krajeva Lijepe naše, ali i iz regije, podijelili svoje znanje i na taj način omogućili unaprjeđivanje treninga u svakom kutku Hrvatske.

U prvom današnjem predavanju, proslavljeni hrvatski vratar, Vlado Šola, objašnjavao je kolika je važnost upravo te pozicije na kojoj je on godinama uveseljavao cijelu Hrvatsku. Objasnio je brojnim trenerima kako povećati efikasnost vratara kod obrana udaraca sa širokih pozicija i kako dobiti što više od svog igrača na golu.

Nakon Vlade Šole, na teren su stupili Nenad Šoštarić i Vedran Krkač koji su održali svoje drugo predavanje na 45. Seminaru trenera. Tema ovog predavanja bila je Trening kružnih napadača i igra sa dva kružna u napadu na zonske formacije 6:0 i 5:1, Šoštarić i Krkač objasnili su koliko se uloga kružnog napadača, odnosno pivota, promijenila tijekom godina i koliko je važno da treneri prate promjene i unaprjeđuju treninge.

Dalmatinski dvojac Tino Pavić i Nikola Foretić svojim predavanjem Napadačka kretanja – grupne metodičke vježbe za mlađe dobne kategorije okupljenim trenerima pokazali su kako raditi s onim najmlađima i kolika je važnost rada s mlađim dobnim skupinama.

I na kraju, Ana Križanac pričala je o taktima na treningu vratara u mlađim dobnim skupinama.

Još jednom, hvala svima koji su i ove godine bili s nama! 

Fotografije sa seminara ->

45. Seminar trenera HRS-a - Festival rukometa u Poreču 2022, 13.05.2022, Dvorana Žatika, Poreč