Featured Video Play Icon

45. Seminar trenera: Tri predavanja vrsnih predavača drugog dana u Poreču

Prvi dio rukometne subote u porečkoj Žatici bio je rezerviran za drugi dan predavanja 45. Središnjeg seminara trenera HRS-a. I danas su tribine Žatike bile ispunjene poznatim licima iz svijeta rukometa. Predavači su na interaktivne načine s teorijskim, odnosno praktičnim predavanjima, približili okupljenoj javnosti različite segmente rukometne igre.

Prvi je na pozornicu stupio proslavljeni hrvatski vratar, danas lektor EHF-a i trener, Vlado Šola. Na praktičnom primjeru, uz pomoć mladih istarskih rukometaša, Šola je tumačio tranziciju iz različitih obrambenih formacija u napadačke aktivnosti.

Drugo predavanje održao je dr.sc. Ranko Rajović. I danas je predavanje ovog svjetski poznatog neuroznanstvenika napunilo tribine Žatike do vrha, a rečenica da je “djeci igra bit svega“, bit će vodilja našim trenericama i trenerima u radu s mladim rukometašima.

I treće predavanje drugog dana, bilo je rezervirano za najtrofejnijeg hrvatskog trenera Linu Červara te izbornike hrvatskih muških selekcija: Hrvoja Horvata (izbornik seniora), Krešu Ivankovića (izbornika kadeta) te Ivana Dragića (izbornik mlađih kadeta), a pridružio im se i proslavljeni hrvatski rukometaš Valter Matošević.

U nedjelju je na rasporedu treći, ujedno i završni dan predavanja 45. Seminara trenera.

Fotografije sa seminara ->