Trenutno pregledavate Hrvatski rukometni savez započeo je edukaciju trenera vratara

Hrvatski rukometni savez započeo je edukaciju trenera vratara

Sukladno  najavama Hrvatski rukometni savez započeo je 26. rujna 2022.  besplatnu edukaciju trenera vratara koji rade u Republici Hrvatskoj te su licencirani u Udruzi trenera HRS-a.

Početna predavanja održavaju se  online putem informacijske platforme HRS-a, a nakon toga krenuti će se sa praktičnim predavanjima po regijama. U prvoj fazi edukacije treneri vratara dobiti će  uvid u širi spektar potrebnih znanja, a u nastavku edukacije sljedi uža specijalizacija. Voditelj edukacije je Vlado Šola naš proslavljeni rukometni vratar, osvajač velikog broja medalja među kojima je olimpijsko zlato iz 2004. godine.

"Obzirom na najnovije rukometne trendove te promjenom metodičkih postupaka stvorila se potreba za organiziranjem specifične edukacije za trenere vratara u rukometu. Kreirali smo program u kojem će eminetni predavači prenositi svoja znanja kroz najnovije znanstvene spoznaje, suvremene metode i tehnike pristupa u radu s vratarima. Polaznici će biti u prilici proširiti svoja znanja u elementarnim značajkama igre vratara. Posebnu pažnju posvetit će se tehnici, taktici te metodičkim postupcima i trenažnom procesu vratara. Želja nam je da naši polaznici budu u mogućnosti jasnije prepoznavati talentiranog sportaša za poziciju vratara. Sukladno tome dobiti će znanja o antropološkim značajkama i situacijskim testovima za procjenu dominantnih sposobnosti vratara. Uvjereni smo da ovakim načinom transfera znanja možemo unaprijediti struku i stručni rad te biti podrška u kreiranju novih vrhunskih vratara i vratarki."
Vlado Šola
Voditelj edukacije