Trenutno pregledavate Neven Hrupec sa ekipom SPR Pogon Szczecin osvojio dvije srebrne medalje (finale Chalange kupa i finale Poljskog kupa)

Neven Hrupec sa ekipom SPR Pogon Szczecin osvojio dvije srebrne medalje (finale Chalange kupa i finale Poljskog kupa)

  • Kategorija objave:Novosti

Intervju

 

Neven Hrupec

Nakon duge i teške sezone u Poljskoj ekipa SPR Pogon Szczecin  koju vodi naš trener Neven Hrupec osvojila je dvije srebrne medalje (finale Chalange kupa i finale Poljskog kupa).

plava-2

Koje su bile ambicije kluba u ovoj sezoni?

 

– Ulaskom u novi projekt početkom sezone u SPR Pogon Szczecin zacrtali smo planove koje smo pokušali ispuniti. Osnovni cilj nam je bio ulazak među prve 3 ekipe u prvenstvu i pokušati napraviti što bolji posao u kupu Poljske i Chalange kupu. U svrhu toga dovedeno je dosta novih igračica. Ekipa je bila potpuno promijenjena u odnosu na prethodnu sezonu. Veliko mi je zadovoljstvo da sam u Poljsku uspio dovesti i svog asistenta i trenera vratarki Gorana Trajkovskog iz Podravke te bivšu igračicu Podravke Ivanu Dežić. Od ranije je za Pogon igrala i naša reprezentativka Valentina Blazević.

Recite nam nešto o natjecanju u ligi?

– Liga je bila izuzetno teška i zahtjevna i nakon regularnog dijela natjecanja prvih 6 ekipa odigralo je dodatnih 10 utakmica play off-a. Utakmice su se igrale svaka 3 dana što je izazvalo strahovito opterećenje zbog igranja istovremeno u sva tri natjecanja i dalekih putovanja. Doslovno smo bili na terenu ili u autobusu i avionu zadnja 2 mjeseca. 

Smatram da smo izvukli maksimum iz djevojaka i da možemo biti zadovoljni sezonom. Sada slijedi zasluženi odmor i punjenje baterija za neke nove izazove.

Kako ste izdržali igrajući na više frontova? 

– Sezona je bila izuzetno teška i dugačka, odigrano je puno utakmica i turnira što je rezultiralo prevelikim brojem nastupa u sva tri natjecanja. Vjerojatno smo se potrošili iznad granica mogućnosti te smo tijekom sezone imali veliki broj ozljeda koje su nam poremetile ritam i dovele nas u nezgodnu situaciju. Na početku sezone neočekivano smo ostali bez dvije ključne igračice Pogona i ujedno reprezentacije Poljske Natalije Nosek i Patricije Noge koje su se ozlijedile na pripremama reprezentacije te su operirane (koljeno i rame) pa ih nažalost nismo ih mogli koristiti tijekom sezone.

Što vam je donijelo najviše zadovoljstva u ovoj sezoni?

 

– Odigrali smo dobru sezonu a najviše zadovoljstva donijelo nam je finale Chalange kupa protiv Gran Canaria te finale Poljskog kupa protiv Zaglebie Lubin. Iako smo izgubili u oba finala moramo biti ponosni na obje srebrne medalje u prvoj sezoni sa potpuno novom ekipom. Sigurno je da smo željeli osvojiti barem jedno natjecanje ali utakmice smo igrali svaka tri dana i umor je bio presudan te se nismo stigli dovoljno odmoriti, regenerirati i kvalitetno pripremiti za te utakmice.

Prije samog finala Chalange kupa u srijedu smo igrali prvenstvo Poljske i pobijedili kod kuće moj bivši klub MKS Lublin (ovogodišnji osvajač prvenstva) te odmah nakon toga igrali prvu utakmicu protiv Gran Canaria u nedjelju. Nakon utakmice morali smo u srijedu ponovo u prvenstveni derbi kod Zaglebie Lubin i nakon toga na uzvrat u Gran Canaria. Jednostavno nismo stigli trenirati nego vrijeme koristiti za putovanje, regeneraciju i DVD analize protivnika. U zadnjih mjesec dana odigrali smo 15 jakih utakmica što bi otprilike bio ritam jedne NBA košarkaške ekipe.

– Ukupno gledano kao trener mogu osjećati malo gorčine i žala za barem jednim zlatom koje bi bilo prava nagrada za tešku sezonu ali moram priznati da sam bio izuzetno sretan da smo uspjeli postići i ovakav rezultat te ostaviti uspješan trag u povijesti kluba. 

d.b.

Čestitamo Nevenu Hrupecu na postignutim rezultatima i želimo mu puno uspjeha u njegovom daljnjem radu.

Udruga trenera

Hrvatskog rukometnog saveza