Trenutno pregledavate Dragan Rajić sa ženskim rukometnim klubom PDO Salerno osvojio sva tri natjecanja u Italiji: super kup, kup Italije i prvenstvo Italije.

Dragan Rajić sa ženskim rukometnim klubom PDO Salerno osvojio sva tri natjecanja u Italiji: super kup, kup Italije i prvenstvo Italije.

  • Kategorija objave:Novosti

Dragan Rajić

Sa ženskim rukometnim klubom PDO Salerno osvojio je sva tri natjecanja: Super kup, kup Italije i prvenstvo Italije. To je po drugi put u povijesti kluba da se uspjelo ostvariti trostruku krunu. Od ukupno 7 osvojenih  prvenstava Italije koje je osvojilo PDO Salerno ovo je bilo ujedno i treće uzastopno osvojeno prvenstvo Italije. Nakon pauze od 5 godina osvojen je po 6 puta kup Italije.

Kako ste u došli do trostruke krune u ovoj sezoni?

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja prvenstva Italije i Super kupa pod vodstvom Nevena Hrupeca ekipa je ostala bez tri igračice. Najbolja golmanica reprezentacije Italije otišla je sa trenerom Hrupecom u Poljsku. Desnom krilu su se zahvalili pred kraj prvenstva a reprezentativka Rita Trombetta se je podvrgla operaciji ramena. Dovedena je samo iskusna Oliveri kako bi pomogla ekipi.
Cilj i zahtijevi uprave bili su juriš na sva tri fronta ali uz postepeno podmlađivanje ekipe. Prvih mjeseci radilo se na upoznavanju ekipe koje je išlo dosta teško jer u blizini Salerna nema adekvatnih protivnika za pripremne utakmice. 

Za to su nam poslužile i kvalifikacije u Ligi prvaka koja je za nas bila previsoka stepenica. Ipak igranje u Evropi protiv jakih ekipa Lublina, Bera Bere i Zvezde Zveningoroda doprinijelo je dizanju samopouzdanja moje ekipe. Trenirali smo svakodnevno i dodatno dva do tri puta ujutro što si nažalost ne mogu priuštiti sve ekipe u prvenstvu. U tehničko taktičkom smislu ima još jako mjesta za napredak. Moram istaći zalaganje i ponašanje moje ekipe naručito u teškim momentima utakmice. Ponosan sam što nismo imali niti jedno isključenje zbog prigovora ili nesportskog ponašanja. Smatram da je takva koncentracija doprinjela i rezultatskom učinku. Uspjehom smatram i to da smo u mnogim utakmicama uspijeli rasporediti odgovornost na više članova ekipe tako da smo rasteretili našu strankinju koja je svejedno bila jedna od naših ponajboljih igračica.

Kako je teklo žensko prvenstvo Italije u rukometu?

Prvenstvo Italije za žene igralo je 10 ekipa dvokružno. Valja istaći da smo osvojili prvo mjesto u regularnom djelu što nam je donijelo prednost u play-offu. Tu smo igrali jednokružno svako sa svakim prvih šest ekipa. Na kraju su prve dvije ekipe igrale finale na dvije dobijene utakmice.
Rezultatski to je izgledalo ovako: 22.12. 2018. Igrali smo Super kup i pobjedili
PDO Salerno : Oderzo 25:20
U februaru smo igrali final 8 za kup Italije i nakon pet godina uspjeli šesti put u povijesti pobjediti u ovom takmičenju.
Finale kupa:
PDO Salerno : Brescia 26:21Sedmi put u povijesti kluba i treći puta za redom osvojili smo prvenstvo Italije.
Finale: Oderzo : PDO Salerno 24:25
             PDO Salerno : Oderzo 30:20Ostaće zapisan i raritet da smo u sva tri domaća natjecanja igrali dvije neriješene utakmice i nismo doživjeli niti jedan poraz.
Za PDO Salerno je nakon prvog dijela prvenstva nastupala i igračica žrk Umaga i Zameta Ana Rajič i pripomogla osvajanju kupa i prvenstva Italije.

Super kup,
kup Italije,
prvenstvo

Kako ocjenjujete ovu sezonu?

Ova sezona bila je kruna moje tridesetgodišnje trenerske karijere od kojih sam polovinu proveo u Italiji. Bio je to svojevrstan izazov jer nije lako doći i potvrditi sebe rezultatima. Ove godine su za razliku od prošlih bile tri ekipe u borbi za titulu što je dobro za kvalitet talijanskog ženskog rukometa.
Rukometna Federacija Italije se jako trudi da digne popularnost rukometa. Treba istaći da sve prvenstvene utakmice možete pratiti uživo na www.pallamanotv. Jedna utakmica tjedno se prenosi i na državnoj televiziji RAI sat. Sve je veći interes publike kada igraju reprezentacije. Povećava se i broj registriranih igrača što je nadamo se svi i osnova poboljšanju kvalitete rukometa u skorašnjoj budućnosti.Osobno mi je drago da sam uspio ispuniti sve ambicije kluba osvajanjem trostruke titule.

Nažalost ugovor sam imao samo na godinu dana. U klub se vraća trener reprezentacije Italije Neven Hrupec tako da se nastavlja tradicija trenera iz UTH u Salernu kojemu želim da nastavi sa dobrim rezultatima. Moja buduća destinacija je nepoznata za sada.

d.b.

Logo_UT_1

Čestitamo Draganu Rajiću na postignutim rezultatima i želimo mu puno uspjeha u njegovom daljnjem radu.

Udruga trenera

hrvatskog rukometnog saveza