Trenutno pregledavate Boris Dvoršek osvojio kup i prvenstvo Italije sa svojim klubom SSV Bozen

Boris Dvoršek osvojio kup i prvenstvo Italije sa svojim klubom SSV Bozen

  • Kategorija objave:Novosti

Intervju

 

Boris Dvoršek

Boris Dvoršek je sa svojim klubom SSV BOZEN osvojio kup i prvenstvo Italije. Treba istaknuti da je također osvojio i prvo mjesto u ligi na kraju regularnog dijela sezone. Uz to, još ove godine ima priliku osvojiti i superkup koji se igra 22. 12. u Bolzanu gdje je SSV Bozen domaćin i favorit.

Koje su bile ambicije kluba u ovoj sezoni?

 

– Na pocetku sezone ambicije kluba bile su polufinale kupa, biti među prva 4 u prvenstvu, dakle ući u polufinale, te biti najbolji klub naše regije Alto adige (sud tyrol). Mi smo izgubili 9 igrača od prošle sezone, a došlo je 6 novih i ja kao novi trener. Znali smo da imamo dobru momčad, ali smo isto tako znali da treba vremena da se sve to posloži i nitko nije očekivao rezultat kakav smo napravili. Ja sam došao u Bolzanu sa željom za osvajanjem trofeja, i trebala mi je ekipa sa kojom se mogu boriti za vrh. U potpunosti smo premašili ciljeve sa početka sezone, osvojili smo duplu krunu, te bili najbolji klub naše regije (sa skoro 30 bodova vise nego Meran i Brixen).

 

Upoznajte nas s osnovnim činjenicama u ovogodišnjoj sezoni s vašim klubom?

– U ligi smo u 26 kola ostvarili 22 pobjede, 2 poraza i 2 neriješene utakmice, od dva poraza izgubili smo jednu utakmicu doma i jednu vani. Na kraju smo bili uvjerljivo prvi što nam je donijelo prednost domaćeg terena u play offu gdje smo sa 2:1 u pobjedama dobili Cassano kao četvrtoplasiranu ekipu. U finalu smo sa 2:0 dobili Pressano, drugoplasiranu ekipu, uvjerljivim ali ne lakim pobjedama od 28:21 u gostima i 28:18 na domaćem terenu. U kupu smo ostvarili 3 pobjede, Brixen u četvrtfinalu, Conversano u polufinalu i u finalu 28:21 Pressano, koji je bio lanjski osvajač kupa.

Kako ste uspjeli? 

 

– Uspjeli smo jer smo bili odlično fizički pripremljeni, jer smo imali igrače koji znaju i razumiju rukomet i mogli su sprovesti sve moje taktičke ideje i zamisli.  Imali smo igrače koji znaju reagirati na svaku situaciju na terenu u kratkom i brzom vremenu. Uspjeli smo jer smo imali sjajnu atmosferu unutar ekipe, uspjeli smo jer su igrači prihvatili moj stil rada, kao što sam i ja prihvatio i uklopio sve njihove kvalitete ali i mane. Uspjeli smo jer su igrači prihvatili sve novitete koje sam uveo, a za njih su stvarno bili noviteti jer kažu da tako nisu nikad trenirali, tu mislim na individualan rad, na dva jutarnja treninga, na 2 puta teretanu tjedno, na video analizu naše igre i protivnikove, pa smo povremeno video gledali i svaki dan, ali minimalno 2 puta tjedno…

Kakva je bila liga?

 

– Moram priznati i čestitati talijanskom rukometnom savezu na organizaciji i pokretanju ove jedinstvene lige na nivou cijele države (zadnjih desetak godina liga se igrala u 3 skupine pa razigravanja, pa nije bilo previše niti jakih utakmica niti tolike zanimljivosti tokom sezone). Napravljen je jako veliki iskorak i siguran sam da će u bliskoj budućnosti ovakva liga donijeti i dobre rezultate nacionalnoj reprezentaciji. Sve utakmice bile su izuzetno zanimljive, izjednačene i napete, nijednu utakmicu nismo mogli lako dobiti, bilo je iznenađujućih rezultata te svako mogao pobijediti svakoga. Puno je mladih igrača iskočilo i napredovalo. Sve utakmice išle su u livestreamu, svaku nedjelju je bila jedna utakmica na tv, bilo muška ili ženska, na Sportitalia kanalu koji je vrlo cijenjen i gledan. Svi klubovi dobili su kamere od saveza kako bi mogle utakmice ići u live prijenosu. Klubovi su također dobili službene lopte Mondo sa kojima se treniralo i igralo. Dvorane su bile vrlo posjećene, publike je bilo u svim gradovima i igralo se u sjajnim atmosferama. U play offu su skoro sve utakmice bile na tv, i muške i ženske. Finale 8 ekipa kupa i finale prvenstva bili su pravi spektakli.

d.b.

Čestitamo na uspješnim sportskim rezultatima našem dugogodišnjem istaknutom članu i vrsnom rukometnom stručnjaku.

Udruga trenera

Hrvatskog rukometnog saveza