Trenutno pregledavate Obustava natjecanja do izmjena zakona o športu

Obustava natjecanja do izmjena zakona o športu

Poštovani,

Hrvatski rukometni savez je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak 17.04.2020., prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan.

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu Euro liga koje su pod njihovom ingerencijom za iduću sezonu.

Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15.04.2020., a u narednih par dana bi trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu Europskih liga za novu sezonu te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, to će naša odluka uslijediti u narednom tjednu po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora. Sukladno navedenom do tog trenutka i donošenja nove i nadalje se sva natjecanja smatraju obustavljenima.

S poštovanjem,

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza
Tomislav Grahovac, v.r.

Pogledajte obavijest ovdje:

Obustava natjecanja do izmjena ZOS-a
Obustava natjecanja do izmjena ZOS-a
Obustava-natjecanja-do-izmjena-ZOS1.pdf
1.5 MiB
229 Downloads
Detalji...