Trenutno pregledavate Održana je prva sjednica Upravnog odbora Udruge trenera HRS-a pod predsjedanjem novoizabranog predsjednika Line Červara

Održana je prva sjednica Upravnog odbora Udruge trenera HRS-a pod predsjedanjem novoizabranog predsjednika Line Červara

  • Kategorija objave:Novosti

U Zagrebu je 12. ožujka 2019. održana prva sjednica upravnog odbora Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza pod predsjedanjem novoizabranog predsjednika Line Červara.

Na sjednici su bili prisutni: Lidija Bojić-Ćaćić, dopredsjednica te članovi upravnog odbora Hrvoje Horvat, Davor Rokavec, Ingrid Sau, Adrijana Prosenjak, Nenad Šoštarić, Goran Mrđen , Nikola Foretić  i Vlado Šola.   

Odlučeno je da se 43. Središnji seminar trenera održi u Poreču od 17. do 19. 05. 2019. te da će predavači biti kolege Nikola Foretić, Davor Rokavec, Nenad Šoštarić i Hrvoje Horvat. Teme i satnica predavanja biti će objavljene do 01. 05. 2019.

Planiran je i dolazak predavača-trenera  izvan RH, a ime ćemo objaviti naknadno.  Organizirati će se i dva okrugla stola koje će voditi g. Drago Ćosić te će se održati prezentacija rukometa u kolicima koje će prezentirati kolege Ivan Dragić i Kazimir Ilijaš. U sklopu projekta Središnjeg državnog ureda za šport održati će se i  predavanje Višnje Ljubičić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te profesorice Zrinke Greblo Jurakić u svezi  prevencije nasilja u sportu.

Svim klubovima biti će poslan dopis u svezi nagrada za uspješne trenere u rukometu koje će dodijeliti Udruga trenera na 43. Središnjem seminaru u Poreču. Svoje prijedloge trebaju poslati Udruzi trenera.

Predsjednik g. Lino Červar istaknuo je da Udruga trenera treba vratiti dignitet trenerskoj struci jer bez trenera nema niti razvoja rukometa.  Napraviti će se nova strategija rada sa mladim rukometašicama i rukometašima te organizirati bolja suradnja sa klubovima i klupskim trenerima.

sjednica upravnog odbora