Trenutno pregledavate Udruga trenera Hrvatskog rukometnog saveza čestita 60 rođendan Kineziološkom fakultetu u Zagrebu

Udruga trenera Hrvatskog rukometnog saveza čestita 60 rođendan Kineziološkom fakultetu u Zagrebu

  • Kategorija objave:Novosti
   

Kineziološki fakultet u Zagrebu  osnovan je 1959. godine  te je iznjedrio značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Diplomom sveučilišnog studija na KIF-u može se pohvaliti čak 5933 studenata, a njih 221 obranilo je doktorski rad. Preddiplomski stručni studij do sada je završilo 3459 studenata, a diplomski stručni studij njih 485.

Od 1966. započinje školovanje rukometnih trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Svoj veliki doprinos školovanju rukometnih trenera dali su: prof. dr. sc. Krešimir Pavlin, prof. dr. sc. Zlatko Šimenc te dugogodišnji predsjednik Udruge trenera u periodu od 2010. do 2017. prof. dr. sc. Dinko Vuleta.  

U bazi podataka Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza od ukupno 1130 članova evidentirano je 163 trenera koji su završili Kineziološki fakuletet sa  usmjerenjem rukomet, a ukupno je u bazi podataka 348 trenera koji su  završili KIF.

Suradnja sa Kineziološkim fakultetom započela je sa prvim Seminarom za rukometne trenere održanim davne 1976. godine te od tada svi eminentni profesori sa KIF-a prenose svoje znanje i iskustva rukometnim trenerima.

Predsjednik Udruge trenera g. Lino Červar ističe: “Bez suradnje sa vrhunskim znanstvenim obrazovnim institucijama kao što je Kineziološki fakultet u Zagrebu rukomet nikada ne bi bio najtrofejniji sport u Republici Hrvatskoj. Treneri su duša svakog sporta te je iznimno važno ulagati u njihovo školovanje i edukaciju kao preduvjet za vrhunske rezultate u svakom sportu. U ime Udruge trenera HRS-a čestitamo Vam 60 rođendan uz želje da nastavite sa uspješnim radom”.
lino
Lino Červar
Predsjednik Udruge trenera