Trenutno pregledavate Upute za izdavanje uvjerenja  iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece

Upute za izdavanje uvjerenja iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece

  • Kategorija objave:Novosti

Poštovani trenerice i treneri,

Obzirom na veliki broj upita od strane klubova želimo vas informirati o proceduri u svezi izdavanja Uvjerenja  iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece. 

Navedeno se uvjerenje ne može dobiti putem servisa e-Građanin kao Uvjerenje o nekažnjavanju, pa bi vas željeli uputiti u postupak.

Zakonom o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji („Narodne novine“ br. 143/12, 105/15 i 32/17 – u daljnjem tekstu: Zakon) i Pravilnikom o kaznenoj evidenciji („Narodne novine“, br: 7/13, 66/13, 105/15) propisano je da Vam za izdavanje gore navedenog Uvjerenja trebaju dva dokumenta koja se mogu  ispuniti u vrlo kratkom vremenu: zahtjev za izdavanjem potvrde/uvjerenja (Obrazac IV) i kopija osobne iskaznice ili putovnice od trenera.

Procedura:

  1. Osoba za koju se traži provjera mora potpisati suglasnost, a klub mora ovjeriti zahtjev (obrazac) potpisom odgovorne osobe i pečatom. Zatim zahtjev možete poslati na službenu e-adresu Odjela za kaznene evidencije: kaznena.evidencija@mpu.hr

Objašnjenje; trener sam ne može podnijeti zahtjev i potpisati ga jer to nije sukladno zakonu te ga Ministarstvo neće uvažiti, već samo KLUB I OVLAŠTENA OSOBA ZA ZASTUPANJE KLUBA može navedeni zahtjev potpisati i staviti žig od kluba!

Dokumenti:

  • ZAHTJEV ZA IZDAVANJE POTVRDE/UVJERENJA (obrazac IV i u njemu potpisana suglasnost),
  • KOPIJA OSOBNE ISKAZNICE ILI PUTOVNICE

sva dokumentacija se šalje na e-mail Ministarstva i klubovi nemaju dodatnih troškova u svezi istoga.

Obzirom da se uvjerenje o nekažnjavanju može dobiti iz  sustava e-Građanin  u vrlo kratkom roku svi klubovi su ga dužni unijeti  u IS HRS čim ga dobiju jer bez njega trenerima nećemo moći aktivirati licencu za natjecateljsku sezonu.

Uvjerenje koje izdaje Ministarstvo pravosuđa i uprave ćete dobiti nešto kasnije, tako da za sada ono neće biti prioritet da bi se produžila ili aktivirala licenca, ali se navedeno uvjerenje treba unijeti u IS HRS najkasnije od 31.12. tekuće godine tj. u roku 24 sata kada ga dobijete na klupsku adresu.

Sračan pozdrav.

Obrazac ZA ZAHTJEV (IV) nalazi se dolje.

Obrazac IV
Obrazac IV
Obrazac-IV.docx
16.5 KiB
182 Downloads
Detalji…