Trenutno pregledavate Vlado Šola je odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovan za novog izbornika
45. Seminar trenera HRS-a - Festival rukometa u Poreču 2022, 13.05.2022, Dvorana Žatika, Poreč

Vlado Šola je odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovan za novog izbornika

  • Kategorija objave:Novosti

Izborničko mjesto ostalo je upražnjeno nakon odluke Zorana Roganovića da se povuče nakon Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, gdje se plasirao u glavni krug.

Navedenom odlukom uvjetovano je da mjesto izbornika ostane upražnjeno, te da se što prije obave razgovori s potencijalnim kandidatima i imenuje stručnjak koji će u narednom razdoblju obavljati navedenu funkciju.

Upravni odbor odlučio je da je Vlado Šola novi izbornik.

Jedan od najboljih hrvatskih golmana svih vremena, rođen 16. studenog 1968. godine, u svojoj je igračkoj karijeri ostvario iznimne rezultate i osvojio pet medalja na najvećim natjecanjima. Ističu se zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. i olimpijsko zlato iz Atene osvojeno godinu dana kasnije. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 132 službene utakmice od 1991. do 2005. godine.

Nakon završetka igračke karijere 2008. godine bio je trener nekoliko klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener golmana u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Šola će na klupi Crne Gore debitirati 9. ožujka kada Crna Gora dočekuje Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju iduće godine održati u Njemačkoj. Tri dana kasnije Crna Gora će u Kopru ugostiti Sloveniju.

Ovo će biti susreti odluke za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, jer obje momčadi nakon prva dva kola imaju maksimalna četiri boda, dok su selekcije RS Kosova i BiH bez bodova. Plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta izborit će dvije reprezentacije.