Trenutno pregledavate 45. Seminar trenera – Izbornici hrvatskih muških selekcija

45. Seminar trenera – Izbornici hrvatskih muških selekcija

Okupiti sve izbornike muških nacionalnih selekcija na jednom mjestu, čini se kao težak i izazovan zadatak, ali ne i nemoguć. I ostvarit će se upravo u Poreču, u subotu 14. svibnja 2022. godine kad će od 12:15 do 13:45 sati, svoje predavanje održati aktualni izbornici hrvatskih muških reprezentacija predvođeni najtrofejnijim hrvatskim trenerom Linom Červarom.

Svjetska legenda, čovjek koji je sinonim za uspjeh. Čovjek koji je hrvatskom sportu donio toliko povijesnih, sretnih trenutaka, olimpijsko i svjetsko zlato, a u trofejnu riznicu domaćeg rukometa još i nebrojena priznanja te svjetske i europske medalje. Lino Červar, ujedno i predsjednik Udruge trenera HRS-a, održat će predavanje na temu “Hrvatski model proaktivne obrane 5:1“. Uz proslavljenog trenera i izbornika Červara, dio ovog predavanja bit će i aktualni izbornici hrvatskih muških selekcija, od seniora do mlađih kadeta: Hrvoje Horvat, Igor Vori, Krešo Ivanković Ivan Dragić.

Hrvoje Horvat, glavni strateg na klupi hrvatske “A“ reprezentacije, jako mlad se afirmirao kao uspješan trener. Sjedio je na klupi Dubrave i Nexea, bio pomoćnik izborniku Lini Červaru da bi u veljači 2021. godine preuzeo mušku seniorsku reprezentaciju. Rođeni Bjelovarčanin ističe da mu je “upravo to bilo ostvarenje dječačkog sna“S reprezentacijom je nedavno izborio nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, a dvije nedavne utakmice protiv Finske ulijevaju nadu u nove uspjehe i nagovještaj su lijepe budućnosti. Nema sumnje da je obrana oduvijek bila naš “forte“ pa će svakako biti zanimljivo čuti i vidjeti što Hrvoje Horvat ima za reći o tom segmentu hrvatske igre.

Juniorsku generaciju koja je prošlog ljeta osvojila europsko srebro na okupu drži još jedna hrvatska legenda u svijetu međunarodnog sporta, Igor Vori. Čudesni pivot koji se ponovno vratio na tu poziciju u dresu njemačkog diva Fuchsea Berlina, primjer je uspješnog spoja profesionalne karijere i sporta. S reprezentacijom je osvojio gotovo sve što je mogao, njegovi potezi u obrani i u napadu su za rukometne udžbenike. Stoga i ne čudi što sa svojim širokim spektrom znanja ima toliko toga za ponuditi svojim igračima, ali i svima koji će pratiti njegovo izlaganje na Seminaru trenera.

Na čelo jedne od najperspektivnijih selekcija, muške kadetske, stigao je Krešo Ivanković. I dok tijekom sezone već godinama uspješno vodi zagrebačku Dubravu, ljeta su rezervirana za reprezentaciju. Kao izbornik osvojio je zlato na EYOF-u 2019. godine i srebro s juniorima prošle godine. Ono što krasi izbornika “Krehu“ su red, rad, disciplina, borbenost, veliko zajedništvo i pobjednički mentalitet. S obzirom na predanost treninzima i neprestanom učenju, bit će zanimljivo vidjeti što je Krešo Ivanković naučio od svojih sugovornika, odnosno oni od njega.

I na kraju, najmlađu hrvatsku reprezentaciju vodi Ivan Dragić. Gotovo da nema igračice ili igrača u hrvatskom rukometu koji kroz mlađe dobne kategorije nisu upoznali ovog svestranog trenera. Uvijek željan uspjeha i učenja, u svojoj biografiji bio je i trener hrvatskih rukometaša u kolicima s kojima ima zlato (2019.) i srebro (2018.) s Turnira nacija. Selekcija mlađih kadeta zahtjevan je izazov s obzirom da je riječ o našim najmlađim rukometašima koji tek ulaze u profesionalni svijet, a od kojih se očekuje da jednog dana budu nositelji seniorske reprezentacije, nasljednici Balića, Lackovića, Duvnjaka, Karačića, Cindrića… Jasno je da i izbornik u takvim okolnostima mora biti proaktivan, a kako to postići otkrit će nam izlaganje na Seminaru trenera.

Stoga, ne propustite trenersku kremu hrvatskog rukometa na jednom mjestu. Predavanje pratite i putem livestreama na našem YouTube kanalu!

Raspored predavanja je dostupan ovdje: 

Livestream predavanja biti će dostupan ovdje: 

Preneseno s www.hrs.hr.