Trenutno pregledavate 46. Seminar trenera: Boris Dvoršek

46. Seminar trenera: Boris Dvoršek

  • Kategorija objave:Novosti

Drugo predavanje posljednjeg dana 46. Seminara trenera održat će istaknuti hrvatski trener Boris Dvoršek. Tema predavanja je Situacijske tehničko-taktičke vježbe napada i kontranapada pogodne za razvoj mladih igrača, a točan termin ovog predavanja je nedjelja, od 10:00 d0 11:15 sati. Osim ovog predavanja, Boris Dvoršek sudjelovat će i na Okruglom stolu kojim ćemo i zaključiti ovogodišnji Seminar, a čija je tema Trendovi u razvoju rukometne igre. Uz Borisa Dvoršeka, na okruglom stolu sudjelovat će i izbornici Nenad Šoštarić i Goran Perkovac te Dragan Adžić.

Boris Dvoršek rukometom se počeo baviti 1981. godine, a rukometni je trener od 1989. Diplomirao je na Višoj trenerskoj školi na Kineziološkom fakultetu, posjeduje trenersku A licencu te od lipnja 2018. godine ima Master Coach licencu. U svojoj je iskusnoj trenerskoj karijeri imao priliku raditi i s mlađim dobnim kategorijama, kako u klubu tako i u reprezentacijama, ali veliko iskustvo ima i u radu sa seniorskim ekipama.

Što se tiče njegovog rada s mlađim kategorijama, teško je pobrojati sve uspjehe i naslove. S kadetima RK Zagreba je od 1992. do 1994. osvajao naslov Prvaka Hrvatske, dok je u razdoblju od 1995. do 1998. taj isti uspjeh ponavljao s juniorskom ekipom. 1994. godine postao je trener hrvatske rukometne kadetske reprezentacije, 1997. juniorske reprezentacije. 2006. godine postavljen je za trenera hrvatske ženske juniorske reprezentacije s kojom je 2006. osvojio zlato, a 2007. broncu na Mediteranskim igrama.

Kada je riječ o seniorskom rukometu, Boris Dvoršek bio je trener Karlovca, Medveščaka, ŽRK Trešnjevke, vodio je i hrvatsku žensku reprezentaciju, RK Borac iz Banja Luke, talijanski Eppan Handball Lowen, finske Pargas Idrottsforening RF te Cocks, ženski mađarski klub Kofem Sport Club (Alba Fehervar) te je u Katru bio trener Al Arabija. Kao najbolje rezultate ističe osvajanje SEHA Lige s PPD Zagrebom 2013. godine, kao i treće mjesto godinu kasnije. S istim je klub 2013. i 2014. osvojio duplu krunu, i prvenstvo i kup Hrvatske. S talijanskim Bozenom bio je prvak Italije 2019., kup je osvajao 2019. i 2020., a 2019. osvojio je i superkup. Od trećeg mjeseca ove godine Boris Dvoršek je trener hrvatske muške seniorske reprezentacije.

Što se tiče ostalih uloga veznih uz rukomet, Dvoršek je od 2002. do 2019. bio član upravnog odbora Udruge trenera Hrvatske. Predavač je na stručnim seminarima u organizaciji HRS-a i Zagrebačkog rukometnog saveza. Predavač je na trenerskom tečaju pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji te je predavač na višoj trenerskoj školi pri Kineziološkom fakultetu, ali i na međunarodnim trenerskim seminarima u Italiji i Finskoj. Objavio je i dvije stručne knjige iz rukometa.

Sve uspjehe i veliko trenersko iskustvo Borisa Dvoršeka teško je prebrojati i ukratko napisati, pa nema sumnje da će trenerima u Poreču, kao i svim onima koji će Seminar pratiti putem livestreama, prenijeti vrijedne informacije koje će im pomoći u njihovom radu s mladim igračima, odnosno mladim rukometašima.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine treneri koji neće moći doći u Poreč, ali i svi ljubitelji rukometa, moći pratiti sva predavanja putem livestreama na youtubu: