Trenutno pregledavate 46. Seminar trenera: Nenad Šoštarić i Goran Perkovac

46. Seminar trenera: Nenad Šoštarić i Goran Perkovac

  • Kategorija objave:Novosti

Seniorska reprezentacija vrhunac je sportskog ostvarenja gotovo svih profesionalaca. Vođenje seniorske reprezentacije zahtjevan je i izazovan zadatak, ali mnogi će reći i kruna trenerskog opusa. Kao kruna 46. Središnjeg seminara trenera Hrvatskog rukometnog saveza, mišljenja će podijeliti dva izbornika hrvatskih nacionalnih selekcija: Nenad Šoštarić i Goran Perkovac.

O trenerskom radu, veličini i uspjehu Nenada Šoštarića ne treba puno trošiti riječi. Odveo je hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju do povijesne, brončane medalje na Europskom prvenstvu 2020. godine, a nedavno je s “Kraljicama šoka“ izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u prepunoj, slavonskoj dvorani “Vijuš“. Kao dugogodišnji trener Lokomotive Zagreb, također čini čuda. Stoga, bolje od bilo čega, o postignućima Nenada Šoštarića govore njegovi rezultati na reprezentativnom i klupskom planu.

S druge strane, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Goran Perkovac, momčad je preuzeo prije tri mjeseca. Kao igrač, kao kapetan, bio je uvijek pouzdan, čvrst i dosljedan na terenu i izvan terena. Osvojio je brončanu olimpijsku medalju s Jugoslavijom 1988., a 1996. s Hrvatskom se popeo na olimpijski tron. U kockastom dresu osvojio je i svjetsko srebro na Islandu 1995. te europsku broncu 1994. godine, a ima i dva mediteranska zlata. Nakon bogate i zavidne karijere rukometaša, ostao je u svom sportu te započeo trenerski put.

U svom dosadašnjem trenerskom životopisu, upisao je nekoliko švicarskih i njemačkih klubova te vođenje reprezentacija Grčke i Švicarske. Biti na čelu hrvatske reprezentacije, za Gorana Perkovca je ostvarenje sna koji je s ponosom, entuzijazmom i osmijehom dočekao i objeručke prihvatio. Nastup na ovogodišnjem izdanju Seminara trenera bit će njegova premijera pred trenerskom publikom Lijepe naše. Tema koju će prezentirati je “Sustav 6:0 obrane te korigiranje mogućih pogrešaka“.

S obzirom da su iza Perkovca četiri utakmice s reprezentacijom, a ispred njega još brojni izazovi, nema sumnje da će “zasukati rukave“ te dati sve od sebe za što bolju pripremu seniorske momčadi. No, prije toga, očekuje ga Seminar trenera koji i sam nestrpljivo očekuje. Pridružite nam se!

Kao i prethodnih godina, i ove će godine treneri koji neće moći doći u Poreč, ali i svi ljubitelji rukometa, moći pratiti sva predavanja putem livestreama na
Najbolji trenuci uhvaćeni fotoaparatom bit će dostupni na