Trenutno pregledavate 46. Seminar trenera: Matija Bilušić

46. Seminar trenera: Matija Bilušić

  • Kategorija objave:Novosti

Bivši rukometa, a danas trener vratarki u Podravka Vegeti te trener vratarki u ženskoj seniorskoj rukometnoj reprezentaciji, Matija Bilušić, imat će čast svojim predavanjem otvoriti 46. Seminar trenera u Poreču. Njegovo predavanje pod nazivom Situacijski šuterski trening – korekcije osnovnog stava i postavljane vratara s obzirom na zonu šutiranja na rasporedu je u petak 26. svibnja od 9:30 do 11:00 sati.

Matija Bilušić iza sebe ima uspješnu igračku, odnosno golmansku karijeru. S tadašnjim zagrebačkim Badelom dvaput je igrao finale Lige prvaka (1997. i 1998.), a s tim je klubom osvojio i tri prvenstva Hrvatske te Kup Hrvatske. Nakon Zagreba, igrački put vodi ga u inozemstvo, točnije u Sloveniju, Francusku, a zatim i Njemačku. Zatim se vraća u Zagreb, točnije Medveščak iz kojeg prelazi u Goricu, a potom još jednom odlazi van Hrvatske, u Španjolsku gdje je igrao dvije godine. Svoju karijeru nakon toga nastavlja u Hrvatskoj, a završio ju je u još jednom zagrebačkom klubu, RK Maksimir Pasteli.

U trenerske vode ušao je upravo u klubu u kojem je i završio igračku karijeru. Glavni trener Maksimira bio je od 2015. do 2017. godine. Sa ženskom juniorskom reprezentacijom došao je do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2016. Nakon toga postaje trener vratarki u RK Lokomotivi s kojom osvaja Kup Hrvatske 2021. i Prvenstvo Hrvatske 2022. Od 2017. godine trener je vratarki u ženskoj seniorskoj reprezentaciji s kojom je osvojio broncu 2020. godine. S muškom seniorskom reprezentacijom sudjelovao je kao trener vratara na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021., a trenutno je trener vratara u RK Podravka Vegeti.

S obzirom na veliko igračko, ali i trenersko iskustvo, nema sumnje da će Matija Bilušić odraditi dobar posao te da će svi treneri puno toga naučiti iz predavanja kojim ćemo otvoriti 46. Seminar trenera.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine treneri koji neće moći doći u Poreč, ali i svi ljubitelji rukometa, moći pratiti sva predavanja putem livestreama na