Trenutno pregledavate Informacije o nadolazećoj IF Antidopinškoj seriji webinara izdanje koje počinje u srijedu, 22. svibnja 2024.

Informacije o nadolazećoj IF Antidopinškoj seriji webinara izdanje koje počinje u srijedu, 22. svibnja 2024.

  • Kategorija objave:Novosti

Dragi prijatelji rukometaši,

Nakon uspješne jesenske 2023. serije IF antidopinških webinara, Međunarodna agencija za testiranje i Međunarodna rukometna federacija sa zadovoljstvom s vama dijele informacije o nadolazećoj IF Antidopinškoj seriji webinara izdanje #2 koje počinje u srijedu, 22. svibnja 2024. 

Podsjećamo da su prema Svjetskom antidopinškom kodeksu savezi članovi IHF-a obavezni provoditi antidopinšku edukaciju, a ovo je odlična prilika da budete proaktivni u ispunjavanju ovog zahtjeva.

Ljubazno molimo članove Povjerenstva sportaša, igrače, trenere, edukatore, medicinsko osoblje, osoblje za borbu protiv dopinga itd. da podijele ove informacije na svojim web stranicama i društvenim kanalima kako bi objavili seriju webinara.

Nadalje, snažno potičemo da nacionalni savezi i timovi koji sudjeluju na IHF ljetnom svjetskom prvenstvu, Svjetskom prvenstvu za juniorke U20 u Sjevernoj Makedoniji, Svjetskom prvenstvu za mlade U18 i Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku za žene i muškarce u Kini prisustvovati seriji webinara protiv dopinga izdanje #2.

Webinari će se održavati na engleskom jeziku, uz simultani prijevod na arapski, francuski, mandarinski kineski, ruski i španjolski.

Dodijeljivati će se certifikat za one koji prisustvuju na svih pet sesija.

Svaki link za prijavu na webinar (pogledajte tablicu u nastavku) sadrži i opis webinara. Važno je da se sudionici prijave za SVAKU sesiju koristeći donje veze jer su to samostalni webinari.

Raspored ovih sesija je u nastavku:

Webinar Thema

1. Uvod u antidoping Pregled sustava, prava i odgovornosti, Kršenja antidopinških pravila Srijeda,
2. Proces kontrole dopinga Uključuje postupke testiranja (urina i krvi) i biološku putovnicu sportaša Srijeda,
3. Lijekovi, dodaci prehrani, Popis zabranjenih i terapijska uporaba izuzeća Uključuje načelo stroge odgovornosti Srijeda,
4. Vrijednosti, posljedice i izvješćivanje Uključuje donošenje odluka i svjedočanstva sportaša Srijeda,
5. Testiranje izvan natjecanja Uključuje zahtjeve registrirane skupine za testiranje/skupa za testiranje, boravište, korištenje ADAMS-a Srijeda,

Date and Time

22. svibnja 2024. 14:00-15:00

29. svibnja 2024.
14:00-15:00

5. lipnja 2024 14:00-15:00
12. lipnja 2024. 14:00-15:00
19. lipnja 2024. 14:00-15:00

Izražavamo našu zahvalnost za vašu suradnju i zajedničku predanost da zajedno održimo pravi rukomet.

Srdačan pozdrav,

Fumiaki FUJITA
Međunarodna rukometna federacija