Trenutno pregledavate Selekcioniranje perspektivnih igračica i igrača na kampu Hrvatskog rukometnog saveza

Selekcioniranje perspektivnih igračica i igrača na kampu Hrvatskog rukometnog saveza

  • Kategorija objave:Novosti

Poštovani predstavnici klubova i treneri,

obzirom da zbog pandemije COVID-19 u posljednje dvije natjecateljske sezone nismo mogli završiti ili organizirati natjecanja u sustavu HRS-a kao niti organizirati Završnice navedenih godišta zamolili bi trenere u klubovima da u suradnji sa roditeljima pošalju sve perspektivne igračice i igrače rođene 2006./2007. godine u Kamp HRS-a u Zadru tako da možemo pravovremeno započeti sa selekcijom za mlađu kadetsku reprezentaciju Hrvatske.

Želimo istaknuti da 2023. godine igračice rođene 2006./2007. imaju Europsko prvenstvo za kadetkinje, a 2024. godine će se održati Europsko prvenstvo za kadete.

Prijašnjih godina imali smo mogućnosti sve perspektivne igračice i igrače pratiti kroz državne lige HRS-a, regionalna okupljanja i Završnice što nam je nažalost bilo onemogućeno zadnjih 15 mjeseci. Situacija u klubovima je iznimno kompleksna zbog nedostatka termina i smanjenih financijskih sredstava.

Ukoliko treneri u klubovima koji rade sa navedenom generacijom igračica i igrača rođenih 2006./2007. procjene da su neka igračica ili igrač perspektivni, zamolili bi da u suradnji sa roditeljima usmjere perspektivnu djecu na Kamp HRS-a radi daljnje selekcije. Napominjemo da je broj mjesta u kampu ograničen zbog epidemioloških mjera.

Hrvatski rukometni savez će nakon što se ublaže mjere za sport i dozvoli okupljanje po regijama, pokrenuti regionalna okupljanja radi daljnje selekcije igračica i igrača.

Sve informacije i prijavnicu možete pronaći na www.kamp-hrs.com.hr

Zahvaljujemo vam se na suradnji,

Instruktorica za ženski rukomet dr.sc. Lidija Bojić-ĆaćićKoordinator za muški rukomet Lino Červar