Featured Video Play Icon

Središnji državni ured za šport započeo je nacionalnu kampanju protiv seksualnog nasilja nad djecom u športu ”Start to talk”.

  • Kategorija objave:Novosti / Video

Poštovani,

nastavno na održanu konferenciju „Kako spriječiti seksualno uznemiravanje i zlostavljanje nad djecom u športu? Start to talk“, 13. prosinca 2019. godine u Zagrebu, Središnji državni ured za šport započeo je nacionalnu kampanju protiv seksualnog nasilja nad djecom u športu ”Start to talk”.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima konferencije te nam je iznimno drago da ste svojim sudjelovanjem podržali pokretanje nacionalne kampanje „Start to Talk“, jer smatramo kako je važno da svi dionici sustava športa zajedničkim snagama pronađu rješenje kako se takve situacije nikada ne bi događale u športu.

Cilj kampanje je približiti taj problem svim pojedincima koji rade u sustavu športa, športskim trenerima, stručnim djelatnicima u športskim klubovima, ali jednako tako i roditeljima, djeci i mladima te osvijestiti populaciju na njegovu prisutnost u športu i društvu uz naglasak na važnost progovaranja o ovoj temi.

Slijedom navedenog, pozivamo vas na zajedništvo u borbi protiv svih oblika nasilja nad djecom, a posebno u borbi protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja te vas ljubazno molimo da sljedeće materijale podijelite svim vašim članovima i suradnicima.

Priručnik za prevenciju i djelovanje u situacijama mogućeg seksualnog nasilja nad djecom i mladima u športu dostupan je na sljedećoj poveznici: Priručnik  , a isti ćemo vam naknadno poslati u tiskanom izdanju.

Mrežna stranica Vijeća Europe „Start to talk“ na hrvatskom jeziku nalazi se ovdje.

U nastavku se nalazi video isječak „Start to talk“: https://vimeo.com/378822836 

Radujemo se budućoj suradnji.

Želimo vam čestit Božić  te sretnu i uspješnu novu godinu!

S poštovanjem,