Trenutno pregledavate 46. Seminar trenera: Krešimir Pažin, Vedran Vrus i Marina Tomac Rojčević

46. Seminar trenera: Krešimir Pažin, Vedran Vrus i Marina Tomac Rojčević

  • Kategorija objave:Novosti

Drugog dana 46. Seminara trenera na pozornicu porečke Žatike izaći će Krešimir Pažin, Vedran Vrus i Marina Tomac Roječević. Troje predavača održat će prezentaciju prisutnim trenerima o projektu Rukomet u vrtićima – Vrtko. Zajednički je to projekt EHF-a i HRS-a koji se održao u vrtićima u šest hrvatskih gradova, Bjelovaru, Koprivnici, Pakracu, Poreču, Virovitici i Zagrebu, a koji je pokrenut početkom siječnja ove godine.

Krešimir Pažin magistar je kineziologije te vlasnik HRS-ove A licence, koji od 2016. godine u zagrebačkom MRK Metalac radi kao trener mlađih dobnih uzrasta. Također, 2015. i 2016. godine radio je kao trener na međunarodnom rukometnom kampu “Adriatic Handball Academy”, dok je od 2019. trener u međunarodnom rukometnom kampu “Handball Evolution Summer Camp.” Autor je nekoliko stručnih radova i istraživanja kineziološke tematike te od početka ove godine radi na projektu “Vrtko” u vrtiću u zagrebačkom Vrapču.

Marina Tomac Rojčević profesorica je fizičke kulture s 25-godišnjim radnim iskustvom. Radi kao nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture u Gimnaziji Fran Galović. Također je i certificirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa, certificirani vodič pješačkih ruta te certificirani trener rukometa u vrtićima „Vrtko.“ Tomac Rojčević dobitnica je mnogih priznanja poput nagrade Hrvatskog školskog sportskog saveza za doprinos u radu školskog sporta, medalje grada Koprivnice za izuzetan doprinos promicanju zdravog načina života za cijelu obitelj i brojnih drugih te je autorica velikog broja stručnih radova.

Vedran Vrus završio je Kineziološki fakultet u Zagrebu, a nakon završetka školovanja počinje raditi u obiteljskoj firmi koja se bavi sport, rekreacijom i turizmom. Kao vanjski suradnik DV Paperino i DV Radost počinje raditi program univerzalne sportske škole u oba dva vrtića. Organizator je i voditelj Olimpijskog festivala dječjih vrtića Poreštine. Tijekom ljetnih mjeseci radi u sklopu Ljetnog Kampa u obuci neplivača, a tijekom zimskih mjeseci kao učitelj skijanja. Vanjski je suradnik sa gradom Porečom i svim vrtićima Poreštine za aktivnosti kao što su: Dječji tjedan, Olimpijski dan sporta, Hodanje za zdravlje i dr. U svom dvadesetogodišnjem radnom iskustvu bavio se raznim projektima te se tako vrlo rado priključio i ovom hvalevrijednom zajedničkom projektu HRS-a i EHF-a.

Prezentacija projekta Rukomet u vrtićima – Vrtko na rasporedu je drugog dana, u subotu 27. svibnja od 10:45 do 11:45h.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine treneri koji neće moći doći u Poreč, ali i svi ljubitelji rukometa, moći pratiti sva predavanja putem livestreama na youtubu.