Trenutno pregledavate 46. Seminar trenera: Dragan Adžić

46. Seminar trenera: Dragan Adžić

  • Kategorija objave:Novosti

Drugog dana 46. Seminara trenera u Poreču, prisutni treneri, ali i svi zainteresirani putem livestreama, moći će pratiti ukupno tri predavanja. Posljednje subotnje predavanje počinje u 12:00h, trajat će do 13:30h, vodit će ga Dragan Adžić, a tema je Tranzicija igrača iz napada u obranu.

Dragan Adžić bivši je crnogorski rukometaš, a danas iskusni trener. U svojoj bogatoj karijeri ima iskustva s vođenjem klubova, ali i reprezentacija. Trenersku karijeru započeo je u crnogorskoj Budućnosti, a 2002. godine s njihovim je kadetkinjama osvojio prvenstvo Jugoslavije. Nakon nekoliko godina preuzima i seniorsku momčad kluba iz Podgorice s kojom osvaja brojne medalje i trofeje. Od 2009. do 2013. redovito osvaja i prvenstvo i Kup Crne Gore, a 2010. njegova momčad podiže trofej pobjednika Europskog Kupa. 2011. godine Budućnost dolazi do polufinala Lige prvakinja, da bi godinu kasnije istu i osvojila. Taj najveći uspjeh za klupski rukomet ekipa Budućnosti ponovila je i 2015. godine.

Kada je riječ o reprezentativnim uspjesima, 2010. godine sa ženskom reprezentacijom Koreje osvaja broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Nakon toga sa ženskom seniorskom reprezentacijom Crne Gore niže brojne uspjehe. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvajaju srebro, a iste te godine postale su i prvakinje Europe. 2014. osvaja četvrto mjesto na Europskom prvenstvu, a 2015. godine osmo na svjetskoj smotri. Dragan Adžić 2022. godine dolazi u Ljubljanu gdje postaje glavni trener Krim Mercatora.

Osim trenerskog iskustva, Adžić od 2009. godine radi kao vanjski predavač na nekoliko sveučilišta, dok od 2021. radi kao asistent na Sveučilištu Donja Gorica te nema sumnje da će trenerima u Poreču održati kvalitetno i zanimljivo predavanje te da će prisutni treneri imati priliku čuti i upiti mnogo korisnih informacija.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine treneri koji neće moći doći u Poreč, ali i svi ljubitelji rukometa, moći pratiti sva predavanja putem livestreama na youtubu.