Trenutno pregledavate 47. Seminar trenera: Završno odbrojavanje uoči spektakla u Poreču

47. Seminar trenera: Završno odbrojavanje uoči spektakla u Poreču

Vrhunac sezone je u punom jeku, a svibanj već tradicionalno, mjesec u kojem na sportskoj mapi potpuno dominira hrvatski rukomet na pozornici porečke dvorane “Žatike“. Uz Završnice Prvenstva Hrvatske u ženskim i muškim mlađim dobnim skupinama, očekuje nas i Final 4 Kupa Hrvatske u obje konkurencije (od 15. – 18. svibnja 2024.) te 47. Središnji seminar trenera Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a), od 17. do 19. svibnja 2024. godine. Pod zajedničkim nazivnikom Festival rukometa, aktivnosti su zaista brojne i privlače rukometne zaljubljenike iz svih dijelova Hrvatske, ali i šire, što najbolje potvrđuje Seminar trenera koji iz godine u godinu bilježi rekorde i okuplja više od šest stotina priznatih trenera i sručnjaka.

U suradnji s Europskom rukometnom federacijom (EHF – om), Seminar HRS – a ulazi u europski sustav seminara za edukaciju trenera i produženje EHF Pro licence (Renewal seminar). Uz trenerice i trenere koji neumorno i nesebično rade tijekom cijele sezone sa svim naraštajima hrvatskog rukometa, na čemu im zahvaljujemo i ovim putem, tribine “Žatike“ ispunit će i ugledni gosti predavači koji će na zanimljiv način, uz teorijska predavanja i praktične primjere objasniti razne rukometne teme. U tri dana očekuje nas 10 vrhunskih predavanja te dodjele priznanja najuspješnijim trenerima u 2023. godini. Krenimo redom.

Petak, 17. svibnja:
Prvi dan 47. Seminara trenera održat će se četiri predavanja. Krećemo u 8:50h s ceremonijom svečanog otvaranja Seminara, a već u 9:00h, na pozornicu će prvi predavač Jure Šterbucl koji će govoriti o korisnosti sustava XPS Network. Masterplan projekt EHF – a & HRS – a već je mnogo puta potvrdio iznimnu vrijednost, a kako i dalje biti u vrhu, pojasnit će nam Krešimir Pažin i Davor Turković. O metodici razvoja igrača pak, predavat će Željko Čagalj. Petak će s predavanjem zaključiti Nenad Zvonarek s temom razvoja igre s elementima grupne taktike napada

Subota, 18. svibnja:
Tri predavanja subote započet će Vlado Šola s metodikom treniranja obrane 6:0. Zatim, na pozornicu će stupiti izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson koji će prikazati razvojne vježbe za igru u napadu, uz asistenciju Denisa Špoljarića. Slijedi i izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan koji će prikazati metodiku treninga obrane s elementima anticipacije i tranzicije.

Nedjelja, 19. svibnja:
Završni dan 47. Seminara trenera otvorit će Luka Panza s metodikom treniranja protunapada i brzog centra iz norveškog kuta. Luka Milanović pak, predavat će o dugoročnom kondicijskom razvoju mladih igrača u rukometu. Zadnje predavanje ovogodišnjeg izdanja Seminara trenera održat će Dragan Đukić o razvoju kratkog napada u rukometu.

Kao što vidimo, teme su kao i uvijek, poučne i šarolike, s vrhunskim stručnjacima, a sve s ciljem učenja i suradnje trenerica i trenera na Seminaru trenera s najdužom europskom tradicijom.
Detaljan raspored predavanja i satnicu pronađite dolje:

Za sve trenerice i trenere, baš kao i za prijatelje rukometa koji predavanja neće moći pratiti uživo u Poreču, bit će dostupan livestream na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza:

Foto objektiv će uhvatiti najbolje trenutke koje ćete moći gledati na HRS Photodecku:

Najnovije informacije biti će dostupne i na našoj Facebook stranici:

Vidimo se uskoro u Poreču, na 47. Seminaru trenera HRS – a!

Preneseno sa: 47. Seminar trenera: Završno odbrojavanje uoči spektakla u Poreču | HRS