Trenutno pregledavate In memoriam: Krešimir Donđivić (1947. – 2021.)

In memoriam: Krešimir Donđivić (1947. – 2021.)

  • Kategorija objave:Novosti

Dok uživamo u sjajnim rezultatima hrvatskih rukometašica i rukometaša u godini što je upravo iza nas, i s nestrpljenjem čekamo Egipat i Svjetsko prvenstvo, tužna vijest stiže iz Zadra. Na početku nove 2021. godine zauvijek nas je, u 74. godini napustio zadarski sportski, a prije svega rukometni zaljubljenik i entuzijast Krešimir Donđivić. 

Rođen je 7. rujna 1947. godine u Murteru. S rukometom je kao igrač zadarskog Izviđača počeo 1970. godine. I u tom klubu imao je više dužnosti. Od 1977. godine je rukometni sudac na raznim ligama u Hrvatskoj i međurepubličkoj ligi Hrvatske i Slovenije.

Sa suđenjem je prestao 1985. godine. Nakon toga djeluje kao nadzornik suđenja u rukometnim natjecanjima u Hrvatskoj. U više navrata je bio predsjednik Zbora sudaca Rukometnog saveza zadarske županije i dugo godina obnašao je tajničku dužnost pri RSZŽ. Bio je i član skupštine i Nadzornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

Zadarski kolega novinar Branko Tabak je  2019. godine prilikom odlaska u „rukometnu mirovinu“ napisao „barba Krešo je službeno izašao iz svijeta rukometa, no niti će rukomet ikad napustiti njega, niti on rukomet“. Okupile su se tada sve generacije zadarskih rukometašica i rukometaša, te velikim pljeskom i prigodnim poklonima ispratile Krešimira Donđivića. Danas kao i tada u mnogo tužnijim i težim okolnostima, možemo samo ponoviti  „Barba Krešo – hvala za sve!“. Počivao u miru.