Trenutno pregledavate Priručnik “Circle of a handball life” objašnjava sve faze u razvoju igrača te mogućnosti bavljenja rukometom i nakon igračke karijere

Priručnik “Circle of a handball life” objašnjava sve faze u razvoju igrača te mogućnosti bavljenja rukometom i nakon igračke karijere

  • Kategorija objave:Novosti

Metodska komisija EHF je u suradnji sa vrhunskim ekspertima pripremila priručnik “Circle of a handball life” koji  na iznimno stručan način objašnjava sve faze u razvoju igrača te mogućnosti bavljenja rukometom i nakon igračke karijere. Priručnik je iznimno koristan za sve trenere u rukometu.

Kako bi se pravilno odgajali mladi igrači potrebno je istražiti njihove razvojne karakteristike kako fizičke tako i mentalne te psihološke sposobnosti svake dobi i skupina. Naoružani ovim znanjem tehničko-taktički repertoar rukometa može se podijeliti tako da počevši od temeljnih rukometnih vještina u dobi od 3-4 godine igrač može steći cijeli repertoar kretnji rukometa prije ulaska u seniorski rukomet u dobi od 21-22 godine. Uzimajući u obzir da je gotovo 20 godina značajan vremenski period u odnosu na brzu stopa razvoja malog djeteta, za bolje pojašnjenje praktično je podijeliti ovo dugo razdoblje u kraća 3-4-godišnja razdoblja.

Također, kao što vrlo smo svjesni da će biti osoba (osobito djece u njihovim mentalnim i fazama tjelesnog razvoja) koji se neće uklopiti u ovdje unaprijed definiranu skupinu. Zadatak trenera je prilagoditi se tim individualnim potrebama.

Imajte na umu da je ovaj dokument “živi dokument” te će se redovito ažurirati i proširivati.

Priručnik možete pogledati ovdje:

Circle Of HB Manual
Circle Of HB Manual
Circle_of_HB_Manual.pdf
2.9 MiB
212 Downloads
Detalji…